Kako odmažiti psa da razbije stvari

S pojavom štene u kući postaje vrlozabavna, jer se malo nervozno i ​​nastoji uspon u sve pukotine i pokušati zubne cipele i stvari. U ovom članku ćemo razmotriti zašto pas mrziti stvari i kako proći kroz to razdoblje bez velikih gubitaka od strane vlasnika.

Kako odbaciti štene da razgoliš?

Za početak, treba shvatiti da vaš ljubimac radine želi nas naštetiti ili na taj način pokazati naš karakter. Jedini razlog zbog kojeg pas pogađa stvari je, u većini slučajeva, uobičajeni zub. I ovaj proces prati ne samo svrbež zubnog mesa, već bolan osjećaj. Žvakanjem, ljubimac uklanja ovaj sindrom boli.

To ne znači da ćete morati dati sve svoje voljene cipele ili druge stvari da budu razderane. Dovoljno je upoznati se s malim popisom pravila, kako odbaciti psa kako bi zgrozio stvari i izvodio ih.

  1. Tijekom igre ne možete potaknuti ugrize ili kvar stvari. Čim štene počnu gnječiti, igru ​​treba zaustaviti i jasno je da je takvo ponašanje neprihvatljivo.
  2. Čak i prije nego što se suočite s pitanjem kako odbaciti štene da biste grdili stvari, bolje je ukloniti sve što vam je drago.
  3. Pokušajte ne ostaviti malog kućnog ljubimca bez nadzora, a ako je potrebno ići samo stavite ga u arenu.
  4. Ponekad morate odlučiti što učiniti ako pas izbacuje stvari iz dosade. Važno je učitati ga šetnjama i treninzima, a zatim životinja neće tražiti drugu utičnicu za energiju.
  5. Psi mrze stvari kad nema alternative. Nabavite razne igračke i kosti za žvakanje, tada će kućni ljubimac moći ogrebati zube o njima.
  6. U pitanju o tome kako odvesti psa da razbije stvari, važno jedati životinji razumjeti da ne radi dobro. Naredbe "dobro učinjeno" i "nemoguće" životinja bi trebala znati i bezuvjetno se pokoravati. Ali davanje naredbi trebalo bi biti u "vrućoj potrazi" kada je u procesu žvakanja vaše stvari.