Središnja azijska ovčar kod kuće

Stručnjaci tvrde da je sadržajSredišnje azijsko ovčarstvo kod kuće zahtijeva odgovornost i određeno znanje. Predstavnike pasmine teško je obrazovati i agresivno prema strancima. To je zbog činjenice da je pasmina stvorena za teški rad u zraku i zaštita ovčjih stada. Prikladno okruženje za Alabai bit će vikendice, privatne kuće, industrijski i vojni objekti.

Kod kuće, Središnjem azijskom ovčarutreba stalno hodati 2 3 sata i pružiti intenzivnu obuku. Inače, pas može početi poslušati vlasnika, urlikati gostima i kućanstvima, žuriti na životinjama.

Središnja azijska ovčar - skrb i obrazovanje

Alabai se odnosi na Molsoide pa oninherentna tvrdoglavost, neovisnost, povjerenje u snage. Priroda i kvaliteta srednjoazijskih ovčara imaju za cilj osigurati zaštitu stoke, pokretnih i nepokretnih imovinskih prava. To se ogleda u visokom teritorijalnosti odnosno odrasle „Središnje Azije” odnosi se na zaštićenom području nije samo mjesto stanovanja, ali i prostorija u kojoj je 2-3 sata, vlasnik automobila, njegove osobne stvari, itd, Izvan osobnog teritorija pas je ravnodušan prema strancima.

Obrazovanje alabai treba započeti s ranijimdob. Osnovne naredbe: „Dolje”, „Fu”, „mjesto” i „ne” pas percipira u dobi od 2 mjeseca. Tim "sljedeći" možete naučiti za 3 mjeseca. Može se početi poučavati Aloid njuška od 4 mjeseca. Ako se ne može nositi s životinjom, bolje je je uputiti kynologu. Ako pas nije dobro osposobljen, može postati prijetnja vašem društvu, pa čak i vašoj obitelji.

Važnu ulogu ima prehrana srednjoazijskog ovčara. Na dan odraslog psa bolje je kuhati juhu na osnovi mesa (govedina ili teletina) i žitarica. Uključiti u prehranu nije masna riba i povrće.

Obratite pažnju na činjenicu da vitamin i mineraladitiva. Zbog nedostatka u prehrani skupine vitamina A, E, C, od niza elemenata u tragovima (kalcij, fosfor, natrij, jod) Asian Shepherd podvrgnut bolesti, kao što su oticanje, ekstremiteta helmintski infestacije, pretilosti i aritmije.