Vukodna pasmina pasa

Tko su vukodlaka? Postoji mišljenje da su to psi koji su se odupirali vukovima. U našem je vremenu rasprostranjenije uvjerenje da je vukodjelac primjer pasmine pastira koji može odbiti sive predatere ili slično. Te životinje mogu jamčiti potpunu sigurnost jata na velikim udaljenostima na vlastitu bez domaćina. Mnogi suvremeni autori, koji se upućuju na riječ "vukodjelac", zapravo znače azijske pasmine pasa različiti od europskih ovčjih pasa.

Prije nego što kupite kućnog ljubimca, trebali biste razumjetiZa sebe, ono što očekujemo od životinje. Postoji nekoliko vrsta - irski, bijelci, buryat-mongolski, srednjoazijski vukovi. Ljubazni i nježni div će biti za vas irski izgled tih pasa. Za zaštitu ili zaštitu, kavkazanski ovčar može se pokazati kao nepobjediva opcija. Ako postoje djeca, mongolski predstavnik vukodlaka je Alabai, najbolji i najvjerniji prijatelj za njih. Vrlo vjeran srednjoazijskog ovčara (CAO). A sada o svakoj od njih detaljnije.

Irski Wolfhound - opis pasmine

Irski vukodlak je masivan s izraženimmišiće. Kaput je krut, dugo nad obrvama i bradi. Smatra se jednim od najviših pasa na svijetu. Najmanji primjerak je 79 cm i teži od 55 kg. Ponekad doseže veličinu malog konja. Ali bez obzira na ogroman rast i težinu, oni imaju nevjerojatnu fleksibilnost. Obično imaju sivu boju.

Irski Wolfhound je pogodan za neiskusnekorisnici kućnih ljubimaca. Ona je jedan od najboljih pastira. Lako je kontaktirati ljude koji vole mir. On je prijateljski sa svim psima okolo. Ova vrsta vukodlaka jako voli djecu.

Opis oplemenjivanja irskog Wolfhounda

Kavkavski ovčar

Veliki pas srednje visine 65-70 cm i težine od 45 do 70 kg. Kaput je gust i grub. Postoje osobe s crnom, siva, crvene ili smeđe boje.

Pas uzgajati bijele vukove jePotomci pastirskih kratkodlakih pasa. Još uvijek su zadržali sve svoje životinjske instinkte. Ova vrsta se često koristi u borbi pasa. Ova pasmina ima borbene, sigurnosne značajke. Oni su neophodni u lovu, jer se u bijesu mogu boriti sa svinjom ili kopkom, oni su nevjerni prema vani. Zahvaljujući tim osobinama zaslužuju titulu službe pasmine.

Kavkazna pasmina pasa pasa

Buryat-mongolski Wolfhound

Mongolska vukodlaka ima sljedeće pasmine:opće prihvaćene standarde: visina od 72 cm na grebenu, težina 45-70 kg. Snažno tijelo, vrat. Rep je dug, ide dolje. Boja vukova, ponekad smeđa ili crvena.

Tibetski pas ili pas Huna - takavimena su otišla iz korijena porijekla pasmine. Ostaci tih životinja pronađeni su u Burjatiji tijekom iskapanja, tj. U utvrdi Hunn. U davnim vremenima u budističkim samostanima vukodlakovi su služili kao straža. Mongolski štitnik vukodlaka brzo se prilagođava novom terenu i klimatskim promjenama. Ovi kućni ljubimci su vrlo zdravi. U ponašanju možete primijetiti posebnu znatiželju i veselje. Buryat pas je izvrstan čuvar i pratitelj u jednoj osobi.

Mongolski vukodlakni pas

Azijski vuk (alabai)

Pas azijskog vukodlaka vrlo je inteligentan i posvećen. Poput svih vukova, Alabai ima takve kvalitete kao što su izdržljivost, neustrašivost. Ali oni, kao i nitko drugi, ne kombiniraju borbene instinkte i spokojstvo, spokojstvo. Ove četiri noge će biti najbolji ljubimac. Budući da je vukodluka najveći pas, to zahtijeva puno prostora, stoga ga držite na ulici. Središnje azijsko ovčarsko pismo priloženo je ne samo vlasniku i kući, nego svim članovima obitelji. Također, ne razlikuje se briga u hrani.

Azijski psa za vukove

Najbolji pas može se zvati ruski vukodjelac -Kavkaskih i srednjoazijskih ovčjih pasa. Ovi veliki predstavnici kombiniraju brzinu vuka i snage psa, kao i vrlo dobru toleranciju na hladnom vremenu. Ovi četveronožni prijatelji univerzalni su u svojoj primjeni: istodobno su izvrsni čuvari i pastiri.