Grožđica grožđa kod kuće

Grožđe od grožđa, kuhano domaćeuvjeti su isparljivi, slatki i sposobni su dugo biti pohranjeni. Koristite suhe bobice za kuhanje nezaslađenih jela, kao i za pečenje i deserte.

Kako sušiti grožđe na grožđicama?

Jedan od najjednostavnijih i najčešćihje metoda sušenja grožđa, u kojoj se bobice nalaze na suncu. Neoprane grožđe se razvrstavaju prije i uklanjaju trule ili oštećene plodove. Zatim, bobice su postavljene na papir ili rešetku, postavljene na sunce i ostavljene da se potpuno osuše, okrećući grožđe jednom svaka tri dana.

Ova metoda pogodna je i za pripremu grožđica iz bijelog grožđa, i za grožđe iz tamnih bobica.

U prosjeku, sušenje na suncu traje oko mjesec dana,ali možete ubrzati proces spuštanjem plodova u vrućim soda prije sušenja. Tanke grožđe treba držati u ne previše jake otopine sode (1/2 tsp sode po litri vode), za debelog tijela, koncentracija je veća (1 žlica po litri). Kao rezultat izbjeljivanja u otopini sode na površini bobica, uklanja se vosak, koji sprečava oslobađanje vlage, i nastaju mikrokrižnje.

Kako su grožđice načinjene od grožđa?

Najbolji način sušenja grožđa za grožđice je onaj u kojem se bobice ne izlažu izravnoj sunčevoj svjetlosti, tako da ostaju boje i hranjive tvari.

Nakon raspoređivanja cjelovitih, ne oštećenih bobica na rešetkiili rešetke, grožđe ostavi da se osuši pod baldahinom ili u dobro prozračenom, suhom prostoru. Nakon otprilike 20-30 dana grožđice će biti spremne. Tijekom sušenja nemojte zaboraviti da se bobice ravnomjerno suše.

Priprema grožđica iz grožđa kod kuće

U uvjetima stanova u oblaku, grožđaprikladno je sušiti u pećnici. Kao rezultat ove metode sušenja, ne zadržavaju se toliko hranjivih sastojaka, ali proces traje puno manje vremena.

Prije izrade grožđica iz grožđa,pečenje listova prekriven pergament. Bobice ravnomjerno raspoređeni po ladicama i zagrijava na 90 stupnjeva peći dok je najbolje otvoriti vrata ispari vlagu. Nakon što su grožđe naborana, postavljena na temperaturi 70 stupnjeva i nastaviti sušenja do spremni. Prema ovoj metodi sušenja traje manje od 30 sati.