Takav ukusan ananas

Ananas je vrlo korisno tropsko voće kojeU zemljama bivšeg SSSR-a najčešće se prodaje u dva oblika: svježeg ananasa i konzerviranog u vlastitom soku. Opet, ananas konzervirane su dvije vrste: prstenovi i komadi. Prvi je skuplji, drugi je jeftiniji, iako je postotak natječaja, mirisna pulpa viša u drugoj verziji.

Svatko zna koristi od ananasa za mršavljenje: Tvari sadržane u tim divnim plodovima doprinose spaljivanju masnoća, normalizaciji težine i poboljšanju metaboličkih procesa u tijelu. Za pripremu raznih salata, grickalica i deserata koriste se ananasi, svježi i konzervirani. Ako je sve jasno sa konzerviranom hranom - otvorio staklenku, zapečatio sok i kuhao, što učiniti sa cijelim plodom, kako pravilno očistiti ananas, a danas malo zna. Ipak, ovaj proizvod nije baš poznat za nas, i vrlo skup.

Mi odaberemo ananas

I to se čišćenje ne pretvara u mučenje, alijesti u frustraciji, važno je odabrati pravu zrelu ananasa. Prva stvar koju treba obratiti pozornost, u dućanu ili na tržištu, veličini i fetalnih lišća: to ne bi trebao biti vrlo mali - vjerojatno je, naravno, da je plod određene vrste, a ne rastu velike, ali postoji mogućnost i činjenica da je ananas je cut Prije nego je potrebno. Vanjska kora ne bi trebao biti tamne mrlje, pokupiti voće, elastičan, ali ne previše teško. Napokon, cijenimo lišće. U svježih zrelih ananasa zelenog lišća, gusta, ne spor, oni se lako odvaja od ploda, ako izvlačenja.

Kako oguliti ananas?

Ananas se može očistiti na dva načina. Trebat će vam ploča za rezanje, ladicu za rezanje, veliki nož, srednji nož, možda krumpir čistač s oštrim vrhom za uklanjanje oka, ili mali nož ili tanki dug nož. Nož za čišćenje ananasa trebao bi biti oštar i vrlo udoban, jer koža kože je krut i gruba i može se ozlijediti ako se nož sklizne.

Čišćenje ananasa započinje razdvajanjem vrhaLišće i dno. Ako se dno može izrezati vrlo ekonomično, debljine pola centimetara centimetara, tada se gornji dio uklanja uzduž utora, od kojeg su lišće vidljivi - ne manje od pola centimetara.

Kako ukloniti ananas

Dalje, morate ukloniti ananas sa strane, samo rezati koru u krug. Bit će to poluobojeno ananas, nalik na svijetlu žutu bačvu s tamnim mrljama "očiju" sa strane.

Kako oguliti ananas (2)

Čišćenje ananasa

Razmislite o prvom načinu kako oguliti ananas -fotografije prikazuju postupak. S dugim tankim oštrim nožem nacrtat ćemo spiralnu crtu blizu reda "očiju". Nemojte oponašati majstore rezanog ananasa i pokušati prvi put napraviti rez na neprekinuto, ali je vrlo lako dobiti ozlijeđen tijekom procesa čišćenja ananasa. Povucimo se oko 5 milimetara - širinu drugog ureza određuje veličina očiju - i ponovo ćemo provesti nožem, sada pod kutom, da skidamo strip s "očima".

Čišćenje ananasa

Dakle, dosljedno smanjuje cijeli ananas, ispada prekrasna spiralna obrezivanje.

Čišćenje ananasa (2)

Drugi način objašnjava kako oguliti ananasa izadržati maksimalni sok i pulpa. Da biste to učinili, trebat će vam krumpir čistač ili mali nož s tankim vrhom. Uzimamo voće u lijevoj ruci i pažljivo uklonimo sve "oči", kao kod čišćenja krumpira.

Čišćenje ananasa (3)

Razmislite o drugoj opcijskoj opciji, kako očistitiananas - fotografije također pokazuju proces. U tom slučaju, odsiječite gornji i donji dio, a zatim rezirajte voće u prstenima ili četvrtinu prstenova ili kriške, a zatim izrezajte koru i uklonite "oči".

Čišćenje ananasa (4)

Posljednji korak je uklanjanje jezgre. Teško je i neukusno u ananas, pa je tradicionalno rezano.

Čišćenje ananasa (5)

Naravno, postoji prilično velik brojposebni uređaji za uklanjanje ananasa, no vrijedi kupiti sličan kuhinjski aparat samo ako čistite ananas barem jednom tjedno.