Prirodni med

Trenutačno, budite sigurni dau tablici imate zdjelu s prirodnim medom, samo ako se pčelinji proizvod proizvodi na vlastitom pčelinjaku. Inače, čak i oni koji se bave pčelarstvom i prodajom meda u industrijskom mjerilu nisu uvijek pošten s kupcima i često razrjeđuju proizvod raznim surogatima, blizu okusu prirodnih pčela, kako bi povećali profit. Osim toga, pčelari za istu svrhu hrane pčele sa šećernim sirupom, što nepovoljno utječe na korisna svojstva proizvoda i značajno smanjuje njegovu vrijednost. Kako jednostavni stanovnik razlikuje prirodni med od umjetnog meda i izbjegava kupnju loše kvalitete proizvoda? Pogledajmo kako prirodni pčelinji med mora biti u boji, okusu i dosljednosti, kako bi ga se lako razlikovalo od krivotvorine.

Kako razlikovati prirodni med od lažnog?

Prva stvar koju trebate obratiti pozornost kadaKupnja meda je njegova gustoća i gustoća. Prirodni proizvod polako izlijeva iz žlice, zmije u staklenku, stvarajući klizač koji se ne širi odmah, već postupno. Ako pokušavate spinati žlicu tijekom protoka meda, proizvod se okreće oko njega, a ne nastavlja iscrpljivati. Naravno, okus i miris pčelinjih proizvoda nema nikakve male važnosti. Potonji bi trebali biti mekani, ugodni, cvjetni, a ne davati karamelu, biti oštri, uznemirujući ili uopće ne.

Ako okusite prirodni pčelinji med za okus, tada biste trebali osjetiti laganu gorčinu, laganu gorčinu i svakako osjetiti blagu grlobolju.

Obratite pozornost na bojuPrirodni cvijet med. Može se kretati od svjetlo smeđe do žute do tamno smeđe boje, ali ne biti pretjerano svjetla. Ako imate prozirni svjetlosni proizvod, tada pčele su bez sumnje jednostavno hranjene sirupom šećera. Takav proizvod neće uzrokovati štetu, ali neće biti od velike koristi.

Ako je određena organoleptička metodaAutentičnost prirodnog meda kojeg ne dobivate, ili još uvijek sumnjate u kvalitetu proizvoda koji ste kupili, možete se posvetiti sofisticiranijem testiranju.

Kako odrediti prirodni med kod kuće?

Kako odrediti prirodni med kod kuće

Dodatak u vlagu meda ili šećerni sirup možeidentificirati pomoću posebne kemijske olovke. U tom će slučaju promijeniti boju. Ako ga nemate, možete koristiti uobičajeni papir za ispiranje, stavljajući kapljicu proizvoda na nju. Ako je med prirodan i kvalitetan, onda se neće umočiti.

Još jedan siguran način da se uvjerite u autentičnostmed. Potrebno je ispustiti malo meda na list papira i zapaliti ga. Med prirodno ne gori i ne mijenja boju, samo će papir izgorjeti u ovom slučaju, a med će ostati. Ako je krivotvorenje pred vama, potamnit će, pušiti ili ćete mirisati spaljeni šećer.