Kako provjeriti med

Vrijednost pčelinjeg meda nije samo izvrsnaKvalitete okusa. Dugo se koristi kao neophodan lijek za prehladu i mnoge druge bolesti, kao izvor vitamina i minerala. O svojim prednostima može se reći dugo i istinski užitak. Ali sve osobine ovog proizvoda vrijede samo onda kada je potpuno prirodno, a danas nije jednostavan zadatak pronaći takav proizvod. Čak i uz stjecanje meda u pčelinjaku ne možete biti potpuno sigurni u njegovu kvalitetu. Uostalom, može se jednostavno razrijediti s različitim surogatima ili je dobiveno punjenjem šećerne vune, što smanjuje njegovu upotrebu na nulu.

Pa kako provjeravate pravi med kojeg ste ponudili za kupnju? Za početak morate kupiti probni mali dio proizvoda i pokušati povećati njegovu prirodnost.

Kako provjeriti kvalitetu meda kod kuće?

U početku procjenjujemo proizvod za boju,Dosljednost i miris. Pravi med uvijek ima lijepu nenametljivu cvjetnu aromu, malo ukusan ukus, što dovodi do laganog znojenja u grlu. Prirodni proizvod je gust, iscijedi iz žlice sa zmijom, tvoreći brdo koje se postupno razlaže. Ako pokušaš podići žlicu s medom preko ploče i pokrenuti ga, prirodni proizvod će vjetroviti na njoj s končanicom, i ne izlijevati odmah. Ako dodate med u čaj, onda ne bi trebalo biti sedimenta, pahuljica i drugih inkluzija.

Vrlo često se krivotvorine izrađuju s dodacima krede. To se može utvrditi ako dodate malo ocata ili limunske kiseline u otopinu meda. Ako proizvod nije prirodan, smjesa će pjenuti jako.

Da biste bili sigurni da imate prirodni med,Umjesto banalnog šećernog sirupa, potrebno je malo otapala otopiti u destiliranoj vodi, sipati 5 mililitara otopine i dodati joj 2,5 g olovnog octa ili 23 ml drvnog alkohola. Bogat žućkasto-bijeli precipitat će ukazati na prisutnost šećernog sirupa u medu. Ako je med prirodan, neće biti precipitata.

Kako testirati med za prirodnost s jodom?

Kako provjeriti med za prirodnost

Mnogi beskrupulozni prodavači meda, nudeFalsificiranja napravljena na osnovi škroba ili brašna. Utvrdite da će to pomoći uobičajenom jodu. Potrebno je dodati nekoliko kapi joda u otopinu meda u vodi. Uz pozitivnu reakciju, tekućina će se pretvoriti u plavkastu boju.

Također je vrijedno napomenuti da kupnja otopine bilo koje druge boje, osim žućkastog ili svijetlosmeđe, ukazuje na vanjske nečistoće.

Nadamo se da će vam naše preporuke pomoćiizbjegavajte neželjenu kupnju i uštedite od kupnje neprirodnog meda i upotrebe ne uvijek korisnih, a ponekad čak i velikih štetnih proizvoda.