Što je riža potrebna za pilaf

Pravi ljubitelji pilau to znajuIdealan rezultat pri pripremi jela moguć je uz izvrsnu kvalitetu riže. Ali kako odabrati najbolju i najprikladniju opciju za tu svrhu? Uostalom, trgovinska mreža puna je najšireg asortimana ovog proizvoda. Danas ćemo pokušati u potpunosti otvoriti ovo pitanje i reći vam kakvu vrstu riže za labave ptice je potrebno, i kako to ispravno odabrati.

Kakva je riža potrebna za uzbečki pilaf u Kazi?

Riža za pilaf mora imati niz svojstava,Koji će osigurati savršen okus pripremljenog jela. Među njima, sposobnost savršenog apsorpcije vlage, masti i upijanja mirisa, povećavajući nekoliko puta. Osim toga, riža treba savršeno držati oblik, ne držati se zajedno tijekom kuhanja i tako pridonijeti lomljivosti pilafa.

Za pripremu uzbekskih pilau kulinarskih specijalistaPreporučujemo upotrebu sorte riže "Devzira", koju su posebno odabrali uzgajivači u tu svrhu. Ima specifičnu boju vrhnja, slatki okus slada i izvrsnu aromu koja se postiže zbog posebnog načela obrade žita s pilingom.

Međutim, također se može uzeti kao osnova steamedRiža i rižina "Jasmine" i "Super Basmati". Oni također ispunjavaju sve gore navedene zahtjeve, izvrsno su zasićeni začinima, mastima i vlagom i stvaraju neopisiv okus orijentalnog jela.

Kakva je riža potrebna za zamoran pilaf u multivarhu?

Prilikom odabira riže za kuhanje pilaf uvrlo je važno kakav rezultat želite dobiti. Ako ste ljubitelj tradicionalnog uzbekistanskog pilafa i ne prepoznajete "krivotvorine", tada će gore navedene sorte biti idealne. Samo će dopustiti da uživaju u toj nezaboravnom istočnom ukusu.

Manje oprezni i brzi potrošačiMožete koristiti apsolutno svaku rižu koju imate u zalihama. Glavna stvar je da nema vanzemaljskih mirisa, nečistoća u otpadu i bila je visoke kvalitete. S pravilnom pripremom i poštivanjem udjela žitarica i vode u multivarijatnom obliku, dobit ćete pristojan rezultat. Čudesni uređaj moderne kuhinje stvara najbolje uvjete za to.

Kako odabrati rižu za pilaf?

Čak i ako riža koju kupujeteZa kuhanje pilaf, pravo vrste i kao prodavač izvrsne kvalitete tvrdi, obratite pozornost na njegovu površinu i strukturu. Posebno među elitnim sortama, lažne su česti.

Prava riža visoke kvalitete je rebaraStruktura i uopće nije glatka. Od ukupne mase ne bi trebalo biti slomljenih i oštećenih zrna, inače će ukazati na njihovu krhkost i apsolutnu neadekvatnost takve riže za pripremu pilafa. Najvjerojatnije, kada koristite takvu žitaricu dobit ćete viskoznu žeravicu. Ako postoji takva prilika, bolje je provjeriti rižu kao što kaže "na zub". Kada se ugrize, kvalitetno zrno ne smije se raspasti, već samo podijeljeno na dvije elastične polovice.

Kakva je riža potrebna za zamoran pilaf

Jedini neporecivPriprema bilo kojeg pilaf je temeljito ispiranje riže dok se ne dobije čista voda. Neki kuhari više vole natapati rižu za trideset minuta. To vam omogućuje da smanjite ljepljivost žitarica i smanjite vjerojatnost dobivanja ljepljivog nereda na kraju.

Sada znate odabrati dobru rižukuhanje desne pilaf. Ali nemojte također zaboraviti da uz rižu kvaliteta drugih sastojaka jela i začina treba biti kvalitativna. Samo u ovom slučaju, jelo će imati izvrstan rezultat i zadovoljit će vas i vašu obitelj i prijatelje s idealnim ukusom.