meso za odrezak

Danas ćemo vam reći kakav je meso odrezaka otkrivamo neke tajne koje će vam pomoći da odaberete najbolje meso za odrezak, jer je ključ uspjeha pri pripremi bilo kojeg jelovnika nesumnjivo prava i kvalitetna sirovina.

Kakvo je meso odreska?

U klasičnoj inačici koristi se odrezakNo također je moguće kuhati jela od svinjetine, janjetine i peradi. Goveđim odrescima najbolje se priprema od skapula, femoralnih i cervikalnih dijelova trupla, a za ovce možete koristiti samo vrat i bedro. Odresci od mesa peradi izrađeni su od bedara i štapića.

Mi ćemo detaljnije prebivati ​​na izboru sirovina za odreske od govedine, budući da su oni najpopularniji i bezbrižno ukusni.

Kako odabrati meso za govedinu odrezak?

Da je posudica idealna, na osnoviuzeti u pravilu najbolje dijelove trupla govedine, a ovisno o vrsti mesa koja se koristi za jelo, odrezak dobiva svoje specifično ime. Navodimo glavne vrste odresci koje najčešće kuhaju kuhari u restoranima.

  • "Marble steak" ili "Ribey" Pripremljeni su od mesa subscapularnog dijela trupla, koji ima niz malih masnih međuslojeva. Manji i tanji međusloj, to će biti ukusniji gotovi odrezak.
  • Odrezak "Tie-bons" Uporaba mesa na T-oblikuKost, uklesana na granici lumbalnog i leđnog dijela trupla. Takvo se meso, u pravilu, prodaje u gotovom rezu, jer se odmah rezaju ovratnici kada su trupla uklesana.
  • "Striploin" pripremaju se od mesa lumbalnog dijela trupla, njegov tanki dio od škrga do rebara. Ovaj odrezak ima najintenzivniji okus govedine i stoga je vrlo popularan.
  • za Odrezak od tjestenine upotrijebite zaobljene rezove goveđeg mesa rezane preko vlakana.
  • "Mignon fileta" pripremljen od srednjeg natječaja natječaja. Rezano je preko vlakana u kriške

    kakvo je meso odrezak

    vrsta "penechke" i lagano tukao nožem ili ručkom no ne s kuhinjskim čekićem.

Određeno izborom mesa za odrezak ikupujući ga na tržištu ili u trgovini, pazite da obratite pozornost na njegovu svježinu i boju. Što je proizvod tamniji, to je stariji životinja i što je teže izlaziti jelo. Kada pritisnete prst na mesni proizvod neko vrijeme, mora postojati trag i nestati postepeno. Ako meso raste, odrezak će postati težak. Uopće ne postoji ispis koji ukazuje na nepropusnost sirovina mesa. I još jedna važna točka. Masni slojevi moraju biti nužno bijeli, a ne žuti ili vrhnja. Takve nijanse masnog tkiva mogu biti inherentne samo u ovčjem mesu.