vrste sira

Postoje stotine različitih vrsta sira,koji se mogu svrstati u nekoliko kategorija. Svaki od odvojenih vrsta tehnologije pripreme i korištenje u kuhanju, da shvate da, s vremena na vrijeme, može biti teško. U tu svrhu, odlučili smo napraviti kratak popis osnovnih vrsta sira, koji će sigurno biti svjesni bilo ljubitelj ove mliječnih proizvoda.

Sir s plijesni - vrste

Sve vrste plemenitih sireva s plijesni mogu se podijeliti u dvije kategorije.

Sir od prve kategorije su izrađene od ovcemlijeko i namjerno zaražene s plavom plijesni Penicillium Roquefort, te se stoga nazivaju Roquefort. Tijekom inkubacije koja traje najmanje 5 mjeseci, kalup se distribuira u debljini proizvoda, stvarajući male džepove. Po završetku zrenja sira postane vrlo mekana, lako se raspasti i ima prilično oštar okus i aromu. Roquefort često jedu sami ili u društvu meda i orašastih plodova.

Sir s plijesni vrste 1

Sir Druga kategorija koricom bijelakalup - Brie i Camembert. Neiskusni ljubavnik Brie sira razlikovati od Camembert može biti teško. Obje vrste su zaražene s Penicillium candidum, pripremljen od kravljeg mlijeka i sazrijevao mnogo brže sorti s plavim sirom - samo tri tjedna. Takve sirevi su svjetlo gljiva mirisa, kremaste teksture i okusa. Mogu poslužiti i samostalno i kao dio sendviča, oni su savršeno pogodna za pečena i pržena u ulju.

Sir s plijesni vrste 2

Vrste mekog slanom sira

Meka mladi sir uvijek čuva u slanoj vodi. Postoje tri glavne vrste sira, i svaki, mi ćemo ukratko opisati u nastavku.

Prvo, nije najpopularniji u našem dijelu softsir - Francuski Chevre kozje mlijeko. U stvari, ovaj sir je rijetko dugo vremena čuvati u salamuri, jer ako je moguće jesti odmah nakon kuhanja. Često Chevre s okusom bilja i služio u salatama ili na vlastitu, prije porumeni.

Vrste mekog sira 1 slanom

Drugi tip je mnogo više poznatau širim krugovima - feta. Ovaj grčki sir skuhati od mješavine kozjeg i ovčjeg mlijeka, a odmah nakon kuhanja ugrušaka prešanih i ostavio u koncentriranom solnom otopinom. Feta komada može se kuhati pod grill zalijevanje maslinovo ulje, dodati ili hladnih jela.

Vrste mekog sira slanom 2

Talijanski Mozzarella, možda najpopularnijiMeđu glavnim vrstama mekih sireva. Pivo od krava ili bivola mlijeka po vrlo neobičan tehnologije: razredi stisnut i napeta, što je rezultiralo u slojevima sira naslagane jedna na drugu i stisnute, a gotov proizvod ostaje u slanoj otopini. Odlikuje se izgovara kremasti okus, dobro mozzarelle hladne zalogaje i, naravno, na pizzu.

Vrste mekog sira luga 3

Koje vrste sira?

Tvrdi sir je mnogo više nego svi mekani i dragocjeno zajedno, njihova dovoljno precizan sastaviti zaseban članak, ali ovdje ćemo raspravljati samo osnovne verzije.

Švicarski Emmental pivo od kravljeg mlijeka. To se može lako razlikovati od, među ostalim velikih rupa u deblje koji čine propionobakterii koje proizvode ugljični dioksid za apsorpciju mliječne kiseline. Ovaj slatki sir koji se topi dobro, i stoga pogodan za sve tople obroke.

Koje vrste sira 1

možda engleski cheddar, najkontroverzniji međumnoge različite vrste sira, jer je njegova formulacija prolaze velike promjene u raznim industrijama, kao i konačni okus, čvrstoću i još boje određuje vrijeme trajanja ekspozicije, što ne bi trebalo biti manje od godinu dana. Ovaj sir je svestran, tako dobro kao hamburger i sira na platou.

Koje vrste tvrdog sira 2

Parmezan - još jedan popularan talijanski sir,koji se često krivotvore svijetu. Ovaj sir ima svjetlo karamela i orašasti okus, to je vrlo teško i raspada lako. Pogodno za tjestenine, salate i juhe.

Koje vrste sira 3