tvrde sireve

Sir je univerzalni proizvod koji se može naćipraktično u svakom hladnjaku. Jednostavno stavite komad kruha i maslaca - i hranjiv doručak je spreman, a ribani sir će biti dobar dodatak tjestenini ili pizzu. Drugim riječima, ovaj proizvod može i treba ga konzumirati u bilo kojem obliku svaki dan.

U pogledu veličine i težine, čvrsti se sir tradicionalno dijeli na velike i male. Drugi način podjele - na organoleptičke pokazatelje: skupina švicarskih, nizozemskih sireva i cheddar sira.

Ako želite sami sebe pamtiti s dobrim ocjenamaVrući sir, probajte sire ili posude. U pravilu imaju bijelu boju, malo poput svježeg sira. Miris i okus sira umjereno je slan. Nećete vidjeti lik na rezu, može postojati samo male oči s nepravilnim oblikom. Chanakh je gruzijski sir, koji se kuha u loncima. Ove lonce se nazivaju posude, koje su služile kao naziv za ovu vrstu sira. Ima okus i miris. Kod kuće smatra se izvorom zdravlja i vitalnosti.

Ako želiš uzeti sira bez siraSortiraj, volio bi kušati Maasdam. Ovaj sir dolazi iz Nizozemske dugo je osvojio srca poznavatelja. Njegova izdržljivost nije niža od 4 tjedna. Ima glatku žutu kore, ponekad prekrivenu voskom, svijetlo žutom bojom, vrlo velike rupe u rezu.

Sirive sorte sira

Korisno je dati djeci ne-brze ocjene sira za djecuNapunjenost rezervi kalcija i rast. To uključuje sljedeće čvrste velike sireve: Sovjetski, Altaic, Švicarci. Ovi sirevi mogu se sigurno ponuditi djeci od jedne i pol godine:

  1. Švicarski. Sir dobio je svoje imeZemlja podrijetla. Ovo je najpopularniji sir za danas. Odlikuje se najmanje šest mjeseci, ima oblik niskog cilindra. U dijelu su prilično velike "oči" i sir "suza". Ako spremate sir u pravilnim uvjetima, može ležati do 2 godine.
  2. Altaj. Ima malo svježeg svježeg pikantnog okusa. Njegova aroma je manje koncentrirana od švicarskih, ali okus je malo oštriji. Sadrži masti od oko 50%.
  3. Sovjetski. Proizvedeno je od pasteriziranog mlijeka. Mlijeko se uzima krava, dodaju mu se posebne čiste kulture fermentiranih mliječnih bakterija. Sadržaj masti sira ne prelazi 50%. Pripremljen u obliku barova težine od 12 do 18 kg. Sir ima glatku površinu bez pukotine koja je prekrivena parafinom i ima žutu boju. Okus je lagan, ima znak slatkoće i nutty retro okus. Ako držite sir dovoljno dugo, dobiva se naglašeni okus i aroma.

Vrste sira s kalupom

Sirevi s kalupom kuhaju se dugi niz godina. Tvrde vrste sira bez plijesni, čovjek se mogao priuštiti tek nakon izuma pasterizacije. Ako pažljivo pogledate komad sira (ne bez mikroskopa), vidjet ćete mnogo različitih organizama. To su nevidljivi toilers koji pretvaraju mlijeko u omiljeni proizvod. Postoje dva načina pripremanja sorti sira s kalupom: industrijski i tradicionalni. Prva metoda uključuje prethodnu pasterizaciju

vrsta vrhnjeg sira

mlijeko, a zatim uvođenje potrebnih organizama. Uz prirodno tradicionalno kuhanje, mlijeko se zaklanja odmah nakon mužnje i kuha u posebnim uvjetima. U ovom slučaju, okus sira izravno ovisi o tome što su krave jele prije mužnje. Postoje tri vrste kalupa koji se mogu jesti: bijela (može se naći u Camembertu ili Bree), crvenom (u Livaro ili Munster) i plavom. Potonji se nalazi u elitnim vrstama sira: Don Blue, Roquefort. </ P>

Sorte sira

Ovi sirevi su napravljeni od vrhnja, koja ih razlikuje oddruge vrste sira. Zahvaljujući tome, vrijeme zrenja puno je kraće, a okus je vrlo nježan. U sorte vrhnje ukljucuju se sirevi zvan Mascarpone, Tilsiter, Bursen.