Kako odabrati avokado

U suvremenim zbirkama recepataČesto se nalaze recepte, u kojima je glavni sastojak avokado. I sve je tako lijepo obojano da barem sad uzmete i kuhate, ako ne za to "ali". Kako odabrati zrelog avokada u tim knjigama iz nekog razloga koji ne pišu. I uzalud, jer je ovo plod naše širine egzotično, a ne svatko zna kako bi trebao izgledati kad je zrelo.

Što bi trebalo biti zrelo voćno avokado?

  1. Izbor avokada započinje vizualnim pregledom. Pažljivo promatrajte plod za otekline, pukotine, tamne mrlje i druge nedostatke. Obratite pozornost na boju kore, obično plodove s tamnijom bojom, zrelijim. Ali ne zaboravite na raznolikost sorti, boja korijena avokada može varirati od tamnozelene do smeđe boje. Ako vidite nekoliko vrsta avokada na pultu i teško je odabrati, nemojte uzimati najveći plod. Avokado nekih vrsta (usput, njihova oguljena tamnozelena) razlikuju se prilično velikom kostom. I odabirom tako velikog voća, dobit ćete mnogo manje pulpe nego ako odaberete avokado drugačije vrste, manjih veličina. No, očito je da odabir zrelog avokada voća, usredotočujući se samo na to kako izgleda nemoguće, pa prijeđite na sljedeću fazu.
  2. Lagano pritisnite na plod ako je voćeLagano se savijati prstima. Ali brzo obnavlja oblik, kao da je izvor, onda je ovo avokado zrelo. Ako nakon pritiska voća oblik ne vraća dugo, onda to ukazuje na prekomjernu zrelost. Takav voće može biti riskantan za stjecanje, samo ako ćete ga odmah staviti u posao, kako vam donosite kući. Zašto iskoristiti priliku? Budući da postoji velika vjerojatnost da će takav plod biti unutar trule. Pa, ako pritiskom na voće, ne mogu naći nikakvu reakciju na njegov dio - plod je čvrsta, nije elastičan prsti, tada prije nego što nezrele avokada. Naravno, možete ga kupiti, ali samo ako želite uživati ​​u ukusu u roku od 2-4 dana nakon kupnje. To je puno vremena koje će ga dovesti do sazrijevanja kod kuće.
  3. Odredite i kako će nas zrelost avokada pomoćikost. Ne, ne smije se ukloniti izravno u trgovini i podvrgnuti temeljitom pregledu. Vi samo trebate tresti voće blago blizu ušiju. Čuo kako koštica malo dodiruje? Ovo je avokado zrelo. Ako kost ostaje gluha na vaše napore, onda je ovo plod zeleno, nezrelo.
  4. Još jedna definicija zrelosti jest avokado, možete ga uklonitinjegov pedicel. Ako je mjesto ispod nje smeđe, onda imate zreli plod u svojim rukama. Žuto-zelena boja, zajedno s tvrdoćom voća, govori o nezrelosti avokada. Pa, ako je boja traga zelena i svijetla, pa čak i sok pojavljuje se uz lagani pritisak, onda je to plod zrelo.

Kako pohraniti avokado?

Zreli avokado može se pohraniti u hladnjak 2-5dana. Samo pazite na ovo voće da se držite podalje od banana i jabuka. Najbolje je pohraniti odgovarajuću gornju policu hladnjaka avokada, pod uvjetom da plod ne dođe u kontakt sa stražnjom stranom hladnjaka - da će se zamrzavati.

Kako odabrati pravi avokado, shvatili smo, ali što ako smo donijeli kući samo nezreli

Što bi trebalo biti avokado?

(svi plodovi, kao jedan, bili su tvrdi) voće? Morat ću odustati od ideje da odmah pojede plod i ostavim ga da sazri. Da bi to učinili, voće treba staviti u papirnatu vrećicu ili zamotanu u papirnate ručnike i pohraniti na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu, na primjer, ispod kreveta. Ovisno o početnoj plodnosti voća, zrenja će trajati od 2 do 10 dana. Istina, proces se može ubrzati postavljanjem banana ili jabuka u paket s avokadom. Plin etilen koji luče ove voće pomoći će da sazri avokado brže. Samo u oba slučaja nemojte zaboraviti provjeriti kako vaš avokado radi, a zatim riskirati da propustite trenutak zrelosti i dobijete trulo voće. </ P>