Kako odabrati zrelog manga

Mango se često naziva "kraljem voća", a neSamo zbog izvrsnog okusa. Mango sadrži vitamin C, B1, B2, B5, E i D. Osim toga, mango su bogate šećera (glukoza, fruktoza, saharoza, maltoza, etc.), i 12 aminokiselina se nalazi u sastavu pulpe voća, uključujući nezamjenjiv. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu mango ima masu korisnih svojstava, fizioterapeuti čak preporučuju korištenje ovog voća na bolove u srcu i na ukupnu jačanje kardiovaskularnog sustava. Također mango pomaže u ublažavanju nervnih napetosti, prevladavanju stresa i povećanju seksualne aktivnosti. No, organizam je u stanju doživjeti sve ove korisne kvalitete mango u cijelosti, morate znati kako odabrati zrelih plodova.

Kako odabrati pravi mango?

Pri odabiru manga, ne morate se usredotočiti na bojanjeIli oblika ploda, jer su vrste ovog voća vrlo raznolike. Neki se razlikuju u okruglom obliku fetusa, au drugima fetus je oblik jajeta. Bojanje je još složenije, razlikuje se od zeleno-žute do tamno-crvene (gotovo crne) s jarko žutim mrljama. Dakle, ako dobijete žuto-zeleni voće, nemojte misliti da je neugodno, možda je to baš takav.

Pa kako odabrati pravi zrelog manga? Prije svega, obratite pozornost na oguliti, ali ne na njezinu boju, ali na stanje. Obrada zrelog i svježeg voća bit će sjajna. Naravno, na njemu ne bi trebalo biti tamnih mrlja, ogrebotina i drugih grešaka. Ako je koža loše rastegnuta, slabašna, a plod je dugo čekao vaš izgled, takav mango neće vam se svidjeti. Odabirom voća sjajnom i ravnomjernom kožom, lagano pritisnite prstima. Ako se koža ispod vaših prstiju ne lijepi, onda ovo plod nije zrelo, bolje je staviti ga na mjesto i nastaviti izbor dalje. Ako je kora s pritiskom lako zgnječena, ali ne u žurbi da se obnovi njegov izvorni izgled, onda to plod nije isto mjesto u tvojoj košari, jer je pretjerano. Ali kad vidite da je mango koža pod vašim prstima prugasta (prymalas, ali gotovo se odmah vratio na svoj izvorni položaj), možete disati uzdah olakšanja - cilj je postignut, idealno zrelo voće je odabrano. Zreli mango također se može razlikovati zbog svjetlosnog astringentnog mirisa. Ako miris daje alkohol ili kiselo, onda je voće točno zrelo - počelo je proces fermentacije. No, miris terpentina, koji proizlazi iz voća, ne treba biti uplašen. Ovaj miris je normalan za sve vrste manga, izražene samo na različite načine. Neke vrste imaju izražen miris terpentina, a neke (obično ove su najbolje sorte) ta specifična aroma jedva je vidljiva. Snimanje je lakše, voće treba lagano pritisnuti i staviti na nos mjesta gdje je stabljika.

Kako pohraniti mango?

Mangoovi su dobro očuvani na sobnoj temperaturitemperatura. Tako se mogu čuvati do 5 dana. Ako je potrebno čuvati plod duže vrijeme, treba ih staviti na hladnom mjestu, pri temperaturi od 10 ° C, primjerice u hladnjaku.

Mango voće kako izabrati

Tu voće može biti pohranjeno do tri tjedna. </ P>

Što učiniti ako ste "sretni" kupitiNezreli mango voće. Naravno, možete ga gušiti i jesti na taj način, a možete pričekati malo i jesti zrelu hranu. Odlučite za vas, ali ako odlučite još jesti zrelog voća, treba ga ostaviti par dana na sobnoj temperaturi na prozoru ili vosku voća. Neki savjetuju da omotaju mango u mekanom papiru, ali to ne možete, plod će i dalje sazrijeti. Obično zreli mango postaje nakon 2-3 dana boravka kod kuće, ali može pjevati čak i duže. Kad plod postane mekan, može se jesti.