Vrste odresci

Ljubitelji mesa, bez sumnje, konvergiraju prema mišljenju,Da je pravi kralj bilo kojeg mesnog izloga odrezak. To nije samo komad mesa, to je poseban proizvod koji mora zadovoljavati određene zahtjeve.

Ne znaju svi o tome kakve su odreske iOd toga se razlikuju jedni od drugih. U početku je ta riječ primijenjena isključivo na meso mladih bikova. Stoga ćemo detaljno prebivati ​​o tome koje su vrste odresci od govedine dostupni.

Osnovne vrste odresci

Dakle, odrezak je komad goveđe ili teletine, debljina koja nije manja od 2,5, ali ne više od 5 cm, naravno, presijeca preko vlakana. Odrezak se ne izrezuje iz bilo kojeg dijela životinjskog trupla.

Mignon od lisnatog fileta - ovo je najskuplji tip odrezaka. Jednostavno je - izrezan je iz jednog kružnog mišića koji je uvijek u mirovanju, pa je meso iznimno nježno i sočno. Naravno, budući da je mišić jedan i da je mali u veličini, vrijedi takav odrezak je skup.

Vrste odresci od govedine

striploin Ovo je još jedna vrsta odrezaka, koja je izrezana iz filetastražnji dio životinje, tzv tanki rub. Ovaj komad mesa nije sasvim uobičajeni oblik - on je više trokutasti, ali ostatak - to je obično odrezak. Njegova podvrste - odrezak New York je isti kao fileti, ali potpuno uklonjena tijelo mast.

Vrste odresci od govedine

Odrezak ribay - ovaj filet s masnim međuslojima, koji u procesu kuhanja čine meso posebno nježno i sočno. Ovaj je rez odrezan od obalnog dijela - između 5 i 12 rebara.

Vrste odresci od govedine

Tip-boon odrezak - jedina vrsta odrezaka na kosti. Budući da kost ima oblik nalik na slovo "T", odrezak je dobio ovo ime. Ova vrsta kombinira različite vrste mesa: tankog ruba i fileta srednjeg dijela, pa su ove odreske najpopularnije. Naručivanje jednog odrezaka, dobivate uglavnom dva.

Vrste odresci od govedine

O "mramornom" govedinu

Bez sumnje, najbolja vrsta mesa za kuhanjeodreske je posebna ocjena goveđeg mesa - "mramor". Ovo je govedina s puno tankih slojeva masti, ravnomjerno raspoređenih u mesu. Vrste odresci iz "mramornog" mesa odrežuju se kao i one iz konvencionalnih trupova, ali njihova kvaliteta bit će bitno drugačija i stoga je cijena proizvoda drugačija.

vrste odresci iz mramornog mesa

O prženju

Bez obzira na vrstu odreske koje naručujete, svakako navedite kako će se jelo kuhati. Vrste pečenja odreske obično su navedene u izborniku, ali ne svatko zna kako se razlikuju.

  1. Sirovo meso poslužuje se s oznakom sirov, To bi trebalo biti vrlo tanko rezano i fermentirano s nešto kiselo (ocat, sok od limuna) ili začina.
  2. Malo prženi odrezak (kora je istaknuta, ali temperatura unutar komada nije se povećala) rijedak,
  3. Najčešći tip prženja - vrh je pržen, ali unutar mesa se zagrijava samo - srednje rijetke,
  4. Iz nje nije posebno drukčije kuhanje u stilu srednji - sredina više nije crvena, već ružičasta, ali meso ostaje vlažno.
  5. Gotovo prženo meso (jezgra je malo ružičasto, ali uglavnom je blijeda siva boja) hranjen pod imenom srednje dobro obavljeno,
  6. I konačno stupanj dobro učinjeno - ovo je savršeno pripremljeno meso, koje je, međutim, rjeđe naručeno.

vrste pečenja