kako odabrati lubenicu

Najplodniji i plodniji mjesec ljeta je kolovoz. U kolovozu počinjemo razmišljati o padu, ali još uvijek možemo uživati ​​cijeli mjesec ljeti. U kolovozu su lubenice koje su svi voljeli pojavljuju na tržištima. No, na žalost, dogodilo se da unesete kuću golemog lubenice, ali je nezaslađen i okus više poput trave. Cijela obitelj već je podešena, a onda postoji takva tuga. Ali postoji nekoliko znakova na kojima možete identificirati i odabrati zrelog lubenica.

Kako odabrati dobru lubenicu?

Prije nego što naučite kako odabrati pravuLubenica, trebali biste naučiti pravilno čekati vrijeme za kupnju ove velike bobice. Na tržištima lubenica se ne pojavljuje samo u kolovozu, već mnogo ranije. U srpnju ga možete vidjeti na prodaju. Nepotrebno je reći, takav rani lubenica jednostavno je nemoguće rasti bez kemikalija. Zato nemojte trčati i čekati pravi trenutak da dozrijete fetus.

Kako odrediti zrelost lubenice?

Postoji nekoliko znakova po kojima se može odrediti zrelosti lubenice:

  1. Prije nego što odaberete dobar lubenicu, neka jeOdredite mjesto kupnje. Dakle, kupnja lubenice na putu je opasna. Čak i ako zrno bobice, za vrijeme boravka na izravnoj sunčevoj svjetlosti apsorbira, poput spužve, puno teških metala, ispušnih plinova i prašine.
  2. Nemojte tražiti od prodavatelja da te odabere lubenicu. Nema jamstva da ih razumije barem malo. Osim toga, možete prodati lubenicu koja je davno i ne želi biti prodana.
  3. Kucajte na lubenicu. Zvuk mora biti gluh.
  4. Uzmi čovjeka s vama, ako želiš izabrati pravu lubenicu: moraš iscijediti lubenicu što je moguće čvršće i slušati - pucketanje govori o zrelosti.
  5. Izvana, lubenica mora biti redovita, sferna. Tamna boja s različitim svjetlosnim trakama također govori o zrelosti.
  6. Odaberite zrelog lubenica

  7. Najuspješnija težina lubenice je 5-10 kg. Ovo je idealni razmak, stoga nemojte kupiti nesretan ili vodom naturiran nitrat lubenica.
  8. Pregledajte površinu, na njoj ne bi trebalo biti mrlje ili pukotine. Klizite prstima preko kora: ako pronađete karakteristične točke, stavite robu na stranu - to mogu biti tragovi injekcija.
  9. Prije uporabe malog komada celuloze, squash s vilicom i umočite u čašu s vodom. Ako voda postaje zamagljena - možete jesti sigurno, a ako postane ružičasta ili crvenkasta - lubenicu treba izbaciti.

Zamislite lubenicu vrlo pažljivo, a zatim možete tretirati obitelj s ukusnim i zrelim bobicama.