Meso za roštilj

Shish kebab je dobra stvar, ali da biste ga ukusili, ne morate pogriješiti s izborom "sirovina", a također znate kako pravilno rezati meso na šiške.

Kako odabrati meso za shish kebab?

Koji je meso bolje uzeti za šiške kebab? Naravno svježa, ali ne i parirana - od takvog mesnog kešab će se pokazati teškim. Najbolje za roštilj (i ne samo) smatra se ohlađeno meso, tako da ako imate mogućnost da izaberete najbolje ime. Ako kupite smrznuto meso, pazite da je ponovno zamrzne. Razlikovati meso, koje je dvaput zamrznuto po ružičastoj boji kristala leda. Isto tako, meso neće promijeniti boju kad se pritisne, i ostati ružičasto-sive boje, dok su visoke kvalitete mesa mijenja boju od tamno crvene do smeđe boje. Ali budite oprezni od obojenog mesa, na primjer, u manganu. Obratite pažnju na boju masti, ako je ružičasta boja, onda je meso jasno obojena. Svježe meso ima masnoće i međuslojeve bijele ili kremaste boje. Ako se meso u paketu, provjerite da nema mrlje na njemu, a meso smeđe ili sive pjege. U prisutnosti jednog od znakova, meso ne smije biti uzeto - bilo je odmrznuto, a početak plijen.

Kakvo je meso za shish kebab bolje?

Ako pitate tvrtku o tome kakav je meso,Po njihovom mišljenju, najbolje za šiške kebab, tada se glasne rasprave neće izbjeći - svatko ima svoje sklonosti. Stoga, ovo pitanje ne treba tražiti, ali bolje je odabrati ono što vam se sviđa. I kako bi se šiške kebab ukusnije, odaberite meso iz desnih dijelova trupla.

Za shish kebab od govedine bolje je uzeti listopad ili lisnato. Od stražnje noge za kuhanje šiške kebab, možete uzeti samo unutra.

Shish kebab od ovčetina će se pokazati ukusnim, ako uzmetePulpa iz stražnje noge, stopala ili rezana. Lopatica lopatice nije dobar izbor. I moramo se sjetiti da se janjetina šiške kebab mora jesti vruće, obnovljeno meso će prestati biti tako ukusno. Za shish kebab od svinjskog mesa idealno je prilagođeno, smješteno uz hrpt na vratu - "vrat". Meso, izrezano na grebenu od leđa, također je pogodno za šiške kebab, samo ne zaboravite odrezati sve masnoće. Mršavo meso s leđa za šiške kebab je bolje da ne koristite, inače shish kebab će biti tvrd, a ne sočan uopće.

Kako smanjiti meso na šiške?

Odlučili ste koje meso uzeti na roštilj iČak ga je kupio i donio kući. Što je sljedeće? Potrebno je pravilno podijeliti meso. Kako smanjiti meso u shish kebab? Ako ste uzeli govedinu za šiške, onda je bolje odrezati meso preko vlakana, to će vam biti lakše podijeliti. A u drugim slučajevima, metoda rezanja (preko ili duž vlakana) nije važna. Idealno je konusni oblik za komadiće mesa na šiške. Iako, ako smanjite meso s kvadratima, shish kebab neće se pogoršati. Veličina bi trebala biti srednja, tako da je meso dobro pržena, ali ipak ostaje sočno. Čekanje na pripremu debelih i velikih komadića mesa trajat će predugo. Do otprilike

Kako smanjiti meso na šiške

zamisliti veličinu svakog komada, trebateZapamtite da na ražnju (srednje veličine) treba stati 6 komada mesa. Poželjnije - šiš kebab će se pretvoriti suha, komada nečega suptilne. Manje komada na ražanj je također „nije dobro” - čekati dugo spreman, a meso ne smije pržiti. </ P>

Koliko mesa treba uzeti šiške kebab?

Kada se planira izaći s prijateljima za kebabove,mi smo uvijek mučili pitanjem, ali koliko je potrebno da se meso za shish kebab osobi. Obično uzimajte 1/2 kg po osobi. Ali ako tvrtka ima dobre skupine ili ne planira jesti, osim kebabova, onda je bolje promijeniti formulu za izračun. Uzmite pola kilograma mesa za svaku lijepu daku i kilogram za svakog člana jačeg spola (ili dame s izvrsnim apetitom).