Kako odabrati granatu

Kad su posljednji tople dane bili dalekoprošlost i obično, jabuke, kruške, šljive, trešnje i lubenice je samo u sjećanju, čini se da je prirodni vitamini ne uzimajući ništa drugo. Mi doprijeti, mi podrume compotes i sokove, ili ih kupiti u trgovinama, ali to je očuvanje, liječi i zapečaćena toplinski spremnici za dugoročno skladištenje. A u hladnoj zimi, želite nešto tako sjajno, stvarno, prskanje sunčevom energijom i toplinom. I pomoći nam da dođemo iz vrućih južnih zemalja. Policama supermarketa i štandovima pun naranče citrusa, mirisne čokolade dragun i, naravno, zgodan čovjek u crvenom debelom korom s reljefnim uzorkom nara žitarica. To je o potonjem i održat će se govor. Otkrijemo odakle dolazi, ono što je skriveno ispod svoje lijepe kože i, najvažnije, kako odabrati pravi, slatki i zreli granat.

Gyulchatai, otvori lice!

Ime ploda dolazi od latinske riječi"Granatum" i znači "granulirano". Drugi naziv mogranja je punski ili kargaginanski jabuka. Tako su ga krstili Rimljani, koji su poražavali Karagjani u 2. Puni ratu u spomen na ovaj povijesni događaj. Domovina stabala šipaka izvorno se smatralo obalom Sredozemnog mora, odnosno Feničkom. U VIII stoljeću pr. Kr. Sadnice ovog voćnog stabla migrirale su se u zemlje srednjeg istoka, a potom i na južnoamerički kontinent.

Ako "popneš" granatu "ispod kože", onda našPogled će predstaviti cijelo raspršenje jakih crvenih sočnih mirisnih zrna, od kojih je svaki neprocjenjivo blago za naše zdravlje. A ono što ne postoji! Unutar svakog malog zrna sadrži vitamine A, C, E, B1 i B2, PP, elemente u tragovima: kalij i kalcij, željezo i mangan, silikon i jod. Da ne spominjemo glukozu, fruktozu i organske kiseline. Što se tiče broja antioksidansa koji pomlađuju naše tijelo, šipak nadilazi čak crveno vino i zeleni čaj. Ali kako bi se to dogodilo, plod mora biti zrela. I moramo znati kako i kojim kriterijima odabrati dobru, zrelu granatu.

Pravila za izbor naroda

Dakle, počnimo. Dolazeći na tržište ili trgovinu, prije svega ispitavamo proizvod, kako izgleda, bilo da je to dobro, bilo da je to ugodno za oko. Isto vrijedi i za bombu. Prvo, pogledajte njegovu naslovnicu. Koža bi trebala biti prilično gusta i krutica i imati svijetlu crvenu boju. Neke su vrste također malo narančaste, ali ne više. Drugi "sebični" znak je olakšanje. Kuhinja mora čvrsto stegnuti svako zrno, odakle se na površini pojavljuje karakteristični naborani uzorak. Ako se to ne promatra, a sama koža je previše krutica, onda je voće bilo raskopano prije vremena, bilo je smanjeno ili trulo.

Sljedeće zatvoritePostati inspekcija vrha, koja je nekoć bila cvijet. Mora biti suha i uskladiti boju zrelog voća. Zeleni, čak i beznačajni, ovdje su nedopustivi. Ako primijetite barem jedan trag sumnje, sigurno odlazite.

Sada uzmi granatu u ruku i računajte na totežina. Doista zrelo voće će biti puno teže nego što izgleda izgleda. Objašnjenje za ovaj fenomen jest da su sazrijevani sjemenki sjemenki i sjemenki u agregatu prilično teški. Čak i relativno mali plod može biti pravi mala težina.

Pa, i na kraju, pitajte prodavatelja da pokaže sadržaj šipka, naime, boja i okus svojih žitarica. Ako je sve u redu, vlasnik trgovine rado će ispuniti vaš zahtjev.

Kako odabrati zrelog granata

A ako se počinje odvratiti, onda postoji neštonečist. No, recimo, naš prodavatelj je iskren i dragovoljno nas tretira svojim dobrima. Nemojte zanemariti, pokušajte i vidjeti. Kvalitetne plodine bi trebale biti beskompromisno slatke. Ali crvena boja još ne govori ništa. Stručnjaci kažu da u Turskoj raste niz stabala šipaka, u plodovima kojih su nukleoli prozirni od snježnih bjelina, ali nisu slađi u cijelom svijetu. Pa ipak, budući da se melodija šipaka često koriste za izradu originalnih jela, bolje je ako je njihova boja tradicionalno rubin. Sada, znajući kako odabrati pravo slatko i zrelo granate, možete sigurno ići u kupnju. Sretno i ugodno apetit.</ P>