Crveni kavijar kako odabrati

Crveni kavijar i dalje za neke kategorijeStanovništvo ostaje poslastica. I iako cijena za danas nije tako visoka, još uvijek na svakodnevnom stolu svakodnevno ne susrećete crveni kavijar. Budući da rijetko kupujemo ovaj proizvod, često ne znamo kako odabrati pravi crveni kavijar. Nažalost, proizvođači ne poštuju uvijek postojeće standarde kvalitete. I često pod krinkom crnog kavijara, oni ne prodaju pravi proizvod, već su sintetski stvoreni. I to je vrlo uvredljivo kada plaćate znatnu količinu za varanje, ali još gore, kada umjesto očekivanih prednosti umjetni crveni kavijar šteti vašem zdravlju. Stoga nemojte biti neozbiljni oko pitanja kako odabrati visokokvalitetni crveni kavijar. Bolje je poduzeti se sa znanjem, a ne postati žrtva beskrupuloznih poduzetnika.

Koje pakiranje trebam odabrati?

Crveni kavijar prodaje se u tri različita pakiranja: (Plastične posude), u limenoj posudi i u staklenoj posudi. Kupnja kavijar u limenci, možete kupiti mačku u džaku, kako bi se utvrdilo da je unutra, možeš tek nakon što otvorite staklenku. Naravno, prije nego što odaberete jaja u banci sljedeći put, vi ćete biti vođeni dosadašnjim iskustvima, a vi ćete znati da li uzeti jaja iz određene marke. Ali po prvi put ne možete pogoditi s izborom. Iz ove perspektive, kavijar u staklenku je bolje - možete vizualno procijeniti veličinu i integritet jaja, boju, gustoću, pa čak i uvijanje jar lomljivost. I samo okus osjećat ćete se kod kuće. Ali morate se složiti, ti su kriteriji dovoljni da se zaštitite od proizvoda lošeg kvaliteta.

Kavijar za mršavljenje je posebna kategorija. Kupnja kavijara bez ambalaže, vi ste pod velikim rizikom. Nema ni imena niti detalja proizvođača niti datuma proizvodnje. Također, ne možete biti sigurni da je to prije vas prirodni proizvod, a ne sintetički stvoren. No, tu je u izboru crvenog kavijara u rasutom stanju i njegove prednosti - možete procijeniti svoje vanjske karakteristike, kao i miris i, što je najvažnije, okus. Vjerojatno, u svim razvijenim zemljama svijeta nitko nikada neće kupiti crveni kavijar po težini. Na nama u zemlji s njim je posebna situacija. To kavijar je (podvući riječ „je”, jer to nije pravilo nego iznimka) je puno bolje i prirodnije bilo industrijska jaja. To je zbog tendencije biljnih radnika u industrijskim jaja za prodaju proizvoda „na strani”. Ali to je samo informacija o tome što crveni kavijar odabrati - to je do vas.

Kako odabrati dobar kavijar lososa?

Salmonidi uključuju sljedeće vrste riba (i, prema tome, srna) - ružičastog lososa, pastrve, kete, salmon sockeye, coho lososa. Navedimo u nekoliko riječi svaku vrstu lososa:

Pink salmon - Boja je narančasta ili tamno narančasta, promjer jaja je oko 5 mm. Školjka je mekana, lako praska.

Trout - Boja jaja može biti od žute do svijetle naranče, promjer jaja je samo 2-3 mm.

Ket - boja jantara-narančasta, veličina jaja 5-6 mm. Razlikuje se u gustoj ljusci.

Nerka - Boja jaja od crvene do tamnocrvene, promjer je 3-4 mm.

Coho - Boja tamno, promjer jaja je 3 mm. Okus kavijara je gorak.

Kako odabrati dobar kavijar

Kako odabrati pravi crveni kavijar?

Dobar kavijar mora ispunjavati sljedeće uvjete:

  • Promjer jaja mora biti isti, a boja - homogena;
  • Jaja bi se trebala dobro približiti i ne bi trebalo biti otvora u sjemenu;
  • ne bi trebalo biti rastrganih školjaka, inkluzija proteina, sedimenta, pa čak i više plijesni;
  • kad se kaviar nanosi na sendvič, jaja se trebaju lako odvojiti jedna od druge;
  • ne bi trebale biti vidljive velike kapljice ulja.