Kako odabrati zrelog ananasa

"Što biste jeli da izgube težinu?"- često razmišljam o obožavateljima dijeta. Kao smiješno kao što zvuči, ali takav je proizvod ukusan i koristan, a odavno je bio omiljeni ananas. Ali da biste uživali u njegovu ukusu, trebate znati odabrati zrelost, a time i ukusni ananas.

Ne treba se odmah uplašiti, kažu, voće je egzotično,To nije isto što i mrkvu na tržištu. Ne postoji ništa teško u izboru ananasa, trebat će vam samo malo njege i čvrstoće karaktera, kako ne bi odmah podlegli uvjeravanju prodavača (ako se slučaj ne nalazi u trgovini samoposluživanja). Iako nema iskustva u odabiru ukusnih ananasa ili nije dovoljno, možete koristiti sljedeća pravila.

Pravila za odabir ananasa

 1. Izbor ananasa započinje vizualnim pregledom. Vjeruje se da zreli ananas treba biti glatka žuto-smeđa boja. Ali možete odabrati dobar zreloj ananas, sa žutim i zelenkastom bojom. Dakle, ako na plodovima ima malo zelenih površina, nemojte ga odmah staviti na stranu, provjerite je li zrelost na ostalim proizvodima, možda je to ono što trebate.
 2. Kost od zrelog ananasa mora biti mekan, alielastična. Kiselo voće ima čvrstu, gustu kožu. Lagano pritisnite na strani voća. Koža je preletjela pod prstima? Pa, najvjerojatnije je ovo ananas bio rastrgan zrelim. Ako, međutim, pritisnete li plod, osjetili ste iste osjećaje kao i kada ste stisnuli kvaku na dlanu, onda vam ovaj ananas vjerojatno neće privući vas. Usput, postoji mišljenje da nezreli ananas može sazrijeti ako ga ostavi da leći. Ništa od takve vrste, rastrgani ananas ne sazrijevaju, kora može i dalje postati žuta (zamračena), ali na ukusu to neće imati pozitivan utjecaj. I zašto imaš nezaslađen ananas?
 3. Možda ćete biti iznenađeni, ali kako biste mogli odabratizreo ananas, morate se sjetiti kako odabrati lubenice, udarajući dlan preko voća. Lagano pržite ananas i slušajte što zvuk čini. Ako je zvuk gluh, ananas zreo, uzmi ga, nećete ga požaliti.
 4. Još jedan dobar znak zrelosti ananasaje njegov "rep". Letci bi trebali biti zelen, malo podvyavshie, ali ne suhi, i treba ih se lako odvojiti od voća. Stručnjaci savjetuju ne samo da povlače lišće, nego da pokušaju okretati "rep" ananasa na 90-180o, ako uspijete, plod je zrela.
 5. Prije kupnje ananasa morate znati kako ispravnoodaberite ne samo zrelo, već i svježi ananas. Opet, kora voća pomoći će u određivanju tog parametra. Pažljivo pogledajte ako postoje mračne, smeđe mrlje na njemu. Ako postoje, onda je to siguran znak da je ananas preplitan.
 6. Nemojte se ustručavati njuškati ananas, pogotovo akoOsjećaj mirisa je dobro razvijen. Zrelo, svježe voće ima slatku, ugodnu i osjetljivu aromu. Ako ananas miris previše slatko i okus je prilično teška od nježnosti,

  Kako odabrati pravu zrelu ananasa

  najvjerojatnije je taj plod nadjačao, a fermentacijski procesi već su u punom zamahu.
 7. I još jedan važan znak dobrog ananasato je njena cijena. Kako bi bili sigurni da su voće svježe na policama, isporuka je organizirana uz pomoć zračnog prijevoza, a takav prijevoz nije skup. Ako dobavljač koristi usluge pomorskih prijevoznika, ananas može biti jeftiniji. No, kako plod dugo putuje morem, povećava se rizik od stjecanja zrelog ananasa. Dakle, ako ste ponuđeni da kupite dobro, vrlo jeftino voće, dvaput provjerite, ili čak tri puta prije kupnje. Ali uzimanje za aksiom "skupo znači dobro" također ne isplati. Prodavači mogu tražiti visoke cijene za prosječni proizvod.

Možda ćete prvi put potrošiti neiscrpno puno vremena na odabir ananasa. Ne brinite, nakon što ste se obučili u ovom poslu, u nekoliko minuta otkrit ćete ukusne i zrelog ananasa.