Kako odabrati rakiju

Nekada je to biti dar odlučeno je predstaviti Hrtovištenad, a sada sve više i više rakije poštuju. Ali ne biti zarobljeni, morate znati kakav rakije izabrati i kako to učiniti. A ako je piće nije za prinose, a za kućnu upotrebu, na izbor konjaka treba pristupiti s velikom odgovornošću.

Kako odabrati dobar konjak?

Usput, što podrazumijevamo pod ovim pojmom? Možda je ovdje govoriti o kvaliteti konjaka, koji pruža tvrtka proizvođača. To znači da je ovaj proizvod jednostavno ne mogu biti jeftini - rakija proizvodnja je komplicirano i skupo. Stoga, kako bi se izabrati kvalitetnu rakiju, morate obratiti pažnju kako na trošak pića, te na mjestu kupnje - malim specijaliziranim trgovinama neće priuštiti pravi konjak. Druga stvar, što je potrebno obratiti pozornost na je oznaka s proizvođačem. Svi znamo da je rodno mjesto piće Francuskoj, ali i armenskog konjaka je popularan. Dakle, ako proizvođač nije iz ovog mjesta, naslov konjak, on je vjerojatno da će biti u formi. Da, i kupuju proizvode poznatih proizvođača, možete se zaštititi više. Da, i možete provjeriti autentičnost - poznati proizvođači obično ulije konjak u originalnim bocama, koje se lako naći na policama.

Važan parametar koji utječe na kvalitetukonjak je njegova izdržljivost. Saznajte više o tome možete pročitati natpis. Ako se odlučite na kupnju francuski konjak, a zatim pogledajte na naljepnici sljedeće pismo, što će reći o starosti piće.

  • V.Š., de Luxe, selekcija, Trois Etolies - u rakiju nosi izloženost oznaka nije manja od 2 godine;
  • Nadređeni - najmanje 3 godine starenja;
  • Vieux, rezervat, V.S.O.P., V.O.- to obilježavanje ukazuje na izloženost nije manja od 4 godine;
  • Grande Reserve ili V.V.S.O.P.- bocama s takvim slova na etiketi pohranjeni rakije najmanje 5 godina starosti;
  • X.O. Napoleon, Extra, Tres Vieux, Royal, Vieille Reserve - kao oznaka da se konjak kasniti najmanje 6 godina.

To je najčešći oznakom napostoji mnogo više. Usput, klasifikacija konjaka u dobi od više od 6,5 godine nije, jer je, prema mišljenju stručnjaka, kontrolu stapanje konjaka nemogućim.

Kako odabrati pravi armenski konjak?

Ako razmišljate o tome kako odabrati dobruArmenski konjak, ovdje ćete biti malo lakše, neće morati zapamtiti složene kombinacije latinicom, i razne manjih naljepnica. Za početak, proći kroz klasifikaciju kao armenski konjak može biti obična, berba ili naplativa.

običan

Dakle, prilikom odabira obični armenski konjakgledati u zvijezde, to je broj označava starost piće. Pet zvjezdica znači da je izlaganje konjaka najmanje 5 godina. Minimalni rok izlaganje armenske rakije - 3 godine nižoj izloženosti alkoholu samo konjak piće može biti.

berba

Ako govorimo o vintage rakije, a zatim su karakterizirana slijedećim abecednim označavanjem:

  • „HF (Aged konjak)” znači da je u dobi od pića barem 6 godina;
  • „KVVK (konjak starije najbolja kvaliteta)” ekstrakta pića nije manja od 8 godina;
  • „KS (konjak post)” - alkohol za proizvodnju takvih rakije držati u bačvi za najmanje 10 godina;
  • Koji odabrati rakiju

  • „OS (vrlo stara)” - Ova rakija ima brzinu zatvarača od najmanje 20 godina.

zbirka

Ova zbirka konjaka pića dalje u dobi u bocama ili bačvama najmanje 3 godine.

Osim toga, izlaganje rakije, što se ne biodlučiti da se odlučite, možete provjeriti još jedan jednostavan način. Okrenite bočicu čepom prema dolje. Ako je dno boce s teškim padom pao, a onda je stajao konjak. Ako se pije brzo teče niz zidove, a zatim proizvođač će vjerojatno neiskren o izvodima. Također je dobra konjak treba ponašati ispravno, udaranje čašu. Te bi trebao vidjeti otisak na staklu, kroz tekućinu, a rakija je dužan polako teče duž zidova. A to božansko piće treba biti pohranjen ispravno. Bocu treba biti smješten okomito na tekućina nije u kontaktu s čepom.