kesteni med korisna svojstva i kontraindikacije

Med kestena ima izvorni ukus imiris, ali mnogi smatraju da je niskog stupnja zbog niske gorčine. Sve to je zanemarivo s obzirom na kemijski sastav kestena meda. Ovaj proizvod se koristi u narodnoj recepata za vanjsku i unutarnju upotrebu. Važno je napomenuti da med ne smije se zagrijavati kao što je već na 40 stupnjeva uništene gotovo svim hranjivim tvarima.

Korisna svojstva i kontraindikacije meda kestena

Od davnih vremena ovaj slatki proizvod je korištenKao baktericidno sredstvo. Nektar meda kestena je prirodni antibiotik. Preporuča se njegovo korištenje za liječenje raznih kožnih bolesti i rana.

Što je još korisno kesten med:

 1. Ima protuupalni učinak, stoga ga treba koristiti ako postoje problemi s respiratornim sustavom. Preporučuje se bronhijalna astma, tonzilitis itd.
 2. Sastav uključuje mnogo željeza, što je važno za hemopoezu visokog stupnja i za metabolizam energije.
 3. Prednost meda kestena leži u sposobnostiKako bi poboljšao apetit. Treba ga koristiti za probavne poremećaje, jer pogoduje stanjima želučane sluznice i dobro se probavlja.
 4. Promiče normalni rad u jetri i čišćenje žučnog mjehura.
 5. Sastav uključuje puno prirodnog granuliranog šećera,koja ulazi u tijelo, pretvara se u energiju, povećava učinkovitost. Osobine meda kestena bit će korisne ljudima koji se često umiru ili slabe imunosti.
 6. Povoljno utječe na stanje živčanog sustava, pomaže u borbi sa stresom i drugim problemima.
 7. Stalna uporaba pozitivno utječe na rad srca i krvnih žila, pa se može koristiti za liječenje,

  Kesten med

  Kao iu kvaliteti prevencije. Med kestena pomaže u jačanju žila i elastičnosti, te normalizira krvni tlak i bori se protiv ateroskleroze.
 8. Smanjuje rizik od raka, pa čak i malignih tumora.

Med kesten može donijeti ne samo prednosti,ali i štetu. Na prvom mjestu, ovaj proizvod je kontraindiciran u prisutnosti individualne netolerancije. Što se tiče osoba s dijabetesom, nakon konzultacija s liječnikom mogu koristiti med kesten. Ne možete jesti ovaj slatki proizvod u velikim količinama.