anđeoski med je dobar i loš

Dijagljev med je jedna od rijetkih elitnih sorti. Ima visoku biološku vrijednost i mnoga korisna svojstva. Di aguile med ima jedinstvena svojstva zbog svojeg sastava. Sadrži izvanrednu količinu vitamina, minerala i biološki aktivnih elemenata. Posve zreli med sadrži 5% maltoze, 35% glukoze i 40% fruktoze. Njegova je kalorična vrijednost 325 kcal.

Ovaj med može biti crvenkasto-smeđi, alitakođer malo zelenkaste. Nikada se ne smije zbuniti s drugim vrstama, tk. ima poseban okus - nježan i ugodan. Okus ovog delikatesa je oštar, zasićen, možete reći specifičan, ponekad s okusom karamele i neke gorčine. S relativno visokim stupnjem viskoznosti, Angelica med kristalizira vrlo sporo. Zato cijelo zimsko razdoblje možete uživati ​​u tekućem krutom čekiću.

Što je korisno za Angelice meda?

Očigledna su korisna svojstva sušenog meda. On je jak antiseptik. Mnogi liječnici koji se bave tradicionalnom medicinom, inzistiraju na njegovu korištenju tijekom svih vrsta bakterijskih i upalnih procesa. Kao što su: tonzilitis, bronhitis, stomatitis, faringitis, upala pluća i mnogi drugi.

Ovaj med pomaže u jačanju imuniteta, pomaže da se oporavi nakon dugotrajnih bolesti i nakon poroda. Također se preporuča koristiti anđeoski med za hipertenziju i mišićnu distrofiju.

Upotreba anđeoskog meda je bitna, ali i štetnaMogu biti neizbježni. Kao što je svaki med je alergijski proizvod, ljudi koji ne podnose pelud i biljke cvjetnice trebaju biti vrlo pažljivi oko njegove upotrebe.

Vrlo često, umjesto anđeoskog meda, oni prodajuSirup koji je prošao bojanje i karamelizaciju. Naravno, nećete umrijeti od takvog proizvoda, ali nećete čekati očekivane prednosti. Stoga, kada kupujete med, posebno za liječenje, morate biti vrlo pažljivi.

Kako razlikovati anđeoski med od varalice?

Kupnja meda, svatko želi da bude 100% prirodan, ne razrijeđen i sigurno nije lažan. Postoji nekoliko načina da provjerite med za autentičnost:

  1. Uzmite malu kap meda i protrljajte ga na kožu, na primjer, na zglobu. Nakon nekog vremena prirodni med apsorbira i prestaje zalijepiti, a ako želite biti zavaravani, a med je razrijeđen

    svojstva angelika meda

    šećerni sirup, tada će mjesto koje ste utrljale ostati ljepljivo.
  2. Kemijska olovka pomoći će izračunati prisutnost sirupa u medu. Dobro je i stavite u kap meda. Ako kapljica postane plava, med je razrijeđen.
  3. U žlicu meda umočite komad kruha 10 minuta. Ako se kruh omekša, med nije prirodan ili razrijeđen. U čistom prirodnom medu kruh će ostati čvrst.
  4. U čaši kuhane, ali hladne vode, dodajtemalo meda i otopiti, a zatim kapati nekoliko kapi joda. Kada je med pravi - jod ne mijenja boju, a ako se doda mješavina škroba ili brašna, boja kapi će se promijeniti na plavkastu boju.