koliko proteina u jednom jajašcu

Svi mi poznati pileći jaja jesugotovo svaka osoba. To se očituje sljedećom činjenicom: svake godine jedna osoba jede oko 200 jaja. Meksiko zauzima vodeću poziciju širom svijeta u potrošnji jaja, u prosjeku, po glavi stanovnika godišnje, oko 22 kg jajeta pada, što je blizu 1,5 jaja dnevno. Takva velika potražnja za kokošjim jajima posljedica je njihove niske cijene, a isto tako i zbog tako velike površine staništa i broja pilića koji mogu pružiti jaja gotovo svim stanovnicima zemlje.

Prednosti pilećeg jaja

Čuli smo o ogromnim prednostima jaja, žumanjaka iproteina. U njima leži velika količina mikro, makronutrijenata, vitamina i aminokiselina. Sastav pilećih jaja uključuje vitamine A, E, B, C, D, H, K, PP. Podjednako bogate jaja na minerala kao što su magnezij, jod, kalij, kalcij, bor, molibden, cink, klor, sumpor, željezo, bakar, mangan i kobalt. Oni također sadrže veliki broj aminokiselina (glutaminska i asparaginska kiselina, leucin, lizin, serin, treonin, izoleucin).

Korisna svojstva jaja izravno su povezana s njegovim izvrsnim sastojcima, uključujući i koliko bjelančevina u bjelanjku (bez obzira koliko to zvuči smiješno!).

Oni će savršeno ojačati vaš imunološki sustav,Robot normalizira probavni sustav i štiti od katarakte. Redovita konzumacija jaja će biti dobar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i raka, kao i jačanje koštanog tkiva, poboljšati svoje mentalne sposobnosti i poboljšati pamćenje.

Osim toga, piletina jaja, naime kokošji protein,bit će vrlo korisno za mršavljenje ljudi, kao i za one koji žele izgraditi mišićnu masu. Bijela jaja su izvrsni i najvažniji prirodni izvor proteina. A to je potrebno za stvaranje, očuvanje i obnavljanje mišićnog tkiva od strane organizma.

Protein u bjelančevinama

Pa, približimo se činjenicama. Prvo, razmotrite koliko proteina u jednom jajetu. U jednom kokoškom jaje sadrži oko 4-5 g proteina. Valja napomenuti da piletina proteina ponekad prelazi mliječni protein, pa čak i proteina govedine ili ribe.

Naše tijelo je apsorbirano proteinima od 94%,dok je govedina, na primjer, samo 73%. Proteina od jaja je 90% vode, ostatak je protein. Sadrži ogromnu količinu niacina, vitamina K, B2, B6, B12, E. Također je poznata po visokom sadržaju vitamina D, u ovom slučaju može nadmašiti samo riblje ulje. Sadržaj masti u bjelanjku je minimalan, zbog toga se obično smatra niskokaloričnim proizvodom.

A sada odgovorimo na najčešća pitanja vezana uz bjelanjak:

  • koliko proteina u jaje kuhano - 12, 7 g / 100 g;
  • koliko bjelančevina u prepelicama - 13,1 g / 100 g;
  • koliko kalorija u albumenu jajeta - 48 kcal.

Sve je dobro, ali umjereno. Pretjerana konzumacija jaja, zbog količine proteina u jednoj jaja, vrlo ozbiljno može se odraziti na naše zdravlje. Postoji mišljenje da zajedno s kokošjim jajima, ogromna količina "lošeg kolesterola" ulazi u naše tijelo. Sve to, ali uz to velika količina fosfolipida, vitamina i lecitina također ulazi u tijelo. Zahvaljujući tome, kolesterol se praktički ne odgađa.

koliko proteina u jednom jajašcu

</ P>

Osobe s dijabetesom trebaju biti ozbiljnoZabrinutost količini jesti jaja, nakon što je njihova prekomjerna potrošnja uz ozbiljne bolesti u prisutnosti, povećava rizik od razvoja moždanog udara, srčanog udara.

Kako bi to izbjegao, trebalo bi jednostavnoregulirati broj konzumiranih jaja, te pratiti njihovu kvalitetu i način pripreme. U jednom danu možete jesti više od 100 grama, u jednom jaje oko 50 g. Zbog toga će dva jaja dnevno biti dovoljna. I vrijedno je zapamtiti da jedenje kokošjeg jajašca u svom sirovom obliku nipošto nije vrijedno, radije kuhajte ili pržite.