Kako kočiti na klizaljkama

Znati pravilno kočiti na klizaljkama,Potrebno je ako želite voziti bez pada, modrica i ozljeda. Učenje kočenja na valjku ili klizaljkama potrebno je prije nego počnete naučiti ozbiljnije elemente.

Kako naučiti kočiti na klizaljkama?

Saznajte kako kočiti na klizaljkama koje trebateOsnove učenja početnicima. Za zaustavljanje, trebate prestati gurati i podići brzinu, a zatim će sila trenja prije ili kasnije uzrokovati zaustavljanje. Međutim, zaustavni put vjerojatno će biti prilično dug. Da biste se zaustavili brže, pokušajte skočiti klizaljke od "osam" ili prenijeti težinu tijela na samo jedan klizač, snažno ga pritisnuvši.

Ako klizite na klizaljkama,Zubi na nožnom prstu ili stražnjoj strani oštrice pomoći će da se zaustavi. Bez obzira što odaberete za kočenje - čarapu ili peta - da pritisnete na ledu potrebno je ne jako, lagano je oduzeto kočnicu naprijed ili natrag. Udaljenost kočenja s takvim kočenjem iznosi oko 3-6 metara.

Kako spriječiti klizanje?

U tim slučajevima, kada trebate brzo kočiti idramatično, gore metode neće raditi za vas. U slikarskim klizaljkama u ovom slučaju možete isprobati metodu koju su usvojili skijaši. Za brzo kočenje, spustite se, naslonite se na stražnje krajeve noževa na ledu i prenesite čarape jedni drugima.

Sljedeći način naglog kočenja na velikombrzina prikladna za bilo koju vrstu klizača. Ako je potrebno, kočite, postavite desnu nogu prema naprijed tako da su oštrice međusobno okomite i naslonite se na unutrašnjost oštrice izložene noge. S ovim desnim pokretom stopala, opisat ćete polukrug i okrenuti se, ali budite oprezni jer možete izgubiti ravnotežu i pasti.

Početnici hokejaških igrača obično nauče kočitiklizanje bočno, budući da je ova metoda najučinkovitija u uvjetima igre. Kako bi se ovako skliznuli pri velikoj brzini, morate širiti noge širok 30-40 cm i okrenuti okomito na smjer kretanja, odmarajući se s lopaticama klizaljki u ledu. Tijelo pri kočenju bočno treba lagano odmaknuti, inače ćete izgubiti ravnotežu.

Važan uvjet za učinkovito kočenje na klizaljkama je dobro brušenje. Ako su lopatice odmotane, neće se sudariti na ledu, već kliziti po njemu, tako da neće biti moguće naglo kočiti.

Kako kočiti na valjkastim klizaljkama?

Scooteri imaju svoje načine kočenja,što je vrlo važno za gospodara; unatoč prisutnosti zaštite, sportaši su lako ozlijeđeni. Jednostavan način usporavanja je "slalom". Saznajte ga na ne previše strmim nagibima. Počnite napustiti brdo, ali ne ravnu, ali "slalom", tj. - od ruba do ruba. Interno za okretanje nogu u ovom slučaju obavlja funkciju potpore, a vanjski - kočnice. Ova se metoda smatra poznatim ako uspijete zaustaviti 2-3 rokova.

Način kočenja T-stupa je prikladan samo za one,koji mogu jahati na jednoj nozi. Ako morate kočiti, podignite jednu nogu i nastavite voziti na drugom klizanju. Otpustite slobodnu nogu i povucite je duž asfalta tako da je strogo okomita na onu na kojoj se krećete (ako započnete snimati - pravilo o perpendicitarnosti nije zadovoljeno).

Kako naučiti kočiti na klizaljkama

Zatim počnite lagano počivati ​​na kočionoj nozi da se zaustavi.</ P>

Zaustavljanje na koturaljkama možetekoristiti kočnice, kao i neke metode kočenja za klizaljke. Ono što je najvažnije, sve te metode treba izoštriti. I ne zaboravite na zaštitnu opremu - udarac od asfalta u ljetnoj odjeći je traumatičniji od leda zimi.

I nekoliko riječi o hitnom ne-tehničkomkočenje. U opasnoj situaciji, kada se vrlo naglo kočite, možete zaustaviti fiksni objekt - stablo ili stup (zid se može koristiti samo kao posljednje sredstvo). Za ovu stvar morate ga zgrabiti i jahati s njime. Manje opasna metoda neselektivnog kočenja je trčanje u ledu na travi.