vrste atletike

Sve vrste atletike su najvišeprirodni sport za osobu. Od mlade dobi naučimo hodati i trčati, bacati loptu - i pratiti i polje je sve to poznato iz djetinjstva mogućnosti, ali samo u nešto složeniji oblik. Vjerojatno, to je zbog svoje organske atletike tako dobro utječe na zdravlje. Osim toga, to je jedan od najstarijih sportova poznat čovječanstvu od 776 pne.

Atletska igrališta i tereni: sportovi

Vrste atletike su sasvim drukčije: uključuje šetnju i trčanje, te različite vrste trčanja, uključujući križeve i sprintove, kao i sveukupne tehničke tipove kao što su skakanje i bacanje:

 • pokrenuti (detaljnije ćemo ga pogledati u nastavku);
 • skokovi: u visini, dužini, s polovima, trostruki skok;
 • pješačkih staza;
 • Bacanje školjaka: koplje, disk, čekić, jezgra;
 • all-round.

Od ove raznolikosti, najvećepopularnost među navijačima dostigla je samo sportske cross-country igre - to je besplatan i ugodan način održavanja ljepote i zdravlja vašeg tijela. I nema potrebe za posebnom opremom - samo dobre tenisice i tenisice. Vjerujte mi, u usporedbi s drugim sportovima ovo je vrlo mali trošak!

S skokovima iz atletike svi mi uvodimojoš uvijek u školi. Obično, nakon nastave, učenici koji su posebno uspješni na ovom području potiču se da posjete odjeljak za daljnji razvoj sposobnosti, odakle izravni put do grada, regionalna natjecanja i dalje na svjetsko prvenstvo.

Razni u stazi i igralištu je sve-oko -ovo je vrsta natjecanja u kojoj se sportaši natječu u više od jedne discipline, ali u različitim disciplinama, što omogućuje identificiranje većine multilateralno razvijenog sportaša. Iznenađujuće, žene koje su uključene u cjelinu i imaju dobru vožnju na bilo kojoj udaljenosti i skaču u duljini ili visini, mogu pobijediti u natjecanju čak i uskih stručnjaka koji su posebno uzeti pojedine vrste.

Atletika na stazi i terenu: trčanje

Atletska natjecanja u prvenstvu su vrlo raznolika, neki zahtijevaju izdržljivost, a drugi - sposobnost brzog razvoja brzine. Oni uključuju različite varijacije:

 • sprintovi (standardne udaljenosti - 100 m, 200 m i 400 m);
 • barijera (100 m, 400 m);
 • trčanje za srednje udaljenosti (obično na prosječne udaljenosti jednako udaljenost od 800 do 3000 m, ovdje je također vožnja s preprekama na 3000 m);
 • trčanje za velike udaljenosti (standard dva od njih - 5000 m i 10 000 m);
 • križ (vožnja trkača);
 • maraton (trčanje uz put za vrlo velike udaljenosti);
 • Relay (najkomponentnija vrsta trkaće staze i terenske atletike, uključujući sljedeće opcije: 4 × 100 m, 4 × 200 m, 4 × 400 m, 4 × 800 m ili 4 × 1500 m).

Atletika se može prakticirati i naprofesionalnoj razini i amateru. U SAD-u mnogi stanovnici obaju gradova i malih gradova redovito se kreću na srednjim udaljenostima

skakanje atletike

da bi tijelo ostalo u formi. Osim toga, takve vježbe savršeno jačaju kardiovaskularni sustav i pluća, potiču izdržljivost i tonus mišića. Štoviše, to je trka koja je glavni neprijatelj masnih naslaga na trbuhu.</ P>

Osim toga, kao što je lako vidjeti, vrste pokretanja uatletika na stazi i terenu uopće ne podrazumijeva isključivo pojedina zanimanja: relej zahtijeva da tim bude osobito koherentan, što znači da razvija timski duh i sposobnost rada u timu.

Usput, djeca se daju u atleticimože biti od 7-8 godina. U toj dobi tijelo je već spremno za takva opterećenja, a osim toga, ako se ispostavi da dijete ima sposobnost, u budućnosti će moći profesionalno igrati sport.