Skandinavski hodanje s palicama

Lako je pogoditi da skandinavski hodajuŠtapići su se pojavili upravo u Skandinaviji. Lokalni skijaši nisu željeli izgubiti oblik i spretnost tijekom vruće sezone, u vezi s kojima su počeli vježbati posebnu vrstu hodanja sa skijaškim stupovima. Popularnost ovog sporta brzo je stekla popularnost, a sportaši koji se natječu na Olimpijskim igrama često odabiru ovu vrstu aerobnog opterećenja.

Pješačka za medicinske svrhe: kakva je skandinavska vrsta bolja od drugih?

Nordijsko hodanje u današnje vrijemeNevjerojatno popularna, i prakticira se diljem svijeta. Dostupno je ljudima svih financijskih bogatstava i svih dobnih skupina. Njegova glavna prednost - na odgovarajućoj razini vježbanja, takvo pješačenje nije toliko teško za tijelo kao trčanje ili čak obično hodanje. Suditi za sebe:

 • Prisutnost štapa smanjuje opterećenje na zglobovima donjih ekstremiteta;
 • zahvaljujući štapićima čovjek se pomiče brže nego običan;
 • Učinkovito vježba kardiovaskularni sustav;
 • Pomaže u liječenju problema s ramenima i vratom;
 • Pomaže vratiti ili ispraviti držanje;
 • Razvija se opća izdržljivost;
 • Poboljšava rad srca i pluća.

Skandinavski (finski, norveški) hodanje -Velika kondicija, koja ne zahtijeva skupu opremu. Trebat će vam samo dobre tenisice i par posebnih štapića za nordijsko hodanje, koji su odabrani za rast, kao u slučaju skijanja, ali mnogo kraći od svojih predaka. Prisutnost štapića vam omogućuje zaštitu zglobova, što znači da će takva investicija isplatiti u ekvivalentu vašeg zdravlja. Pristup norveškog šetanja štapovima nesumnjivo je kao sport, jer se mnogi ljudi žele baviti svojim tijelom i zdravljem, ali nemaju sredstava za pohađanje skupe klase ili kupnju neftine opreme.

Što je korisno hodati štapovima?

Prednost hodanja sa štapovima može biti obojanaVeć dugo vremena, jer ovo je doista zapanjujuće koristan način održavanja tjelesnog tonskog stanja. Razmotrimo najsjajnije i najimpresivnije pozitivne aspekte:

 1. Skandinavski hod omogućuje vam da doslovno vratite u život osobu koja ima problema s mišićno-koštanog sustava.
 2. Ako želite izgubiti težinu - to je skandinavsko hodanje koje će vam omogućiti postizanje željenih rezultata u kratkom vremenu i bez gladnih dijeta.
 3. Ovakav sport možete prakticirati tijekom cijele godine!
 4. Kao rezultat ritmičke inhalacije i izdisaja korisnog, čistog prirodnog zraka, uskoro ćete se osjećati puno bolje.
 5. Redovito se kreće, moguće je u 50 i 60 godina održavati svoje tijelo tonom i ne postati bespomoćno.
 6. Za razliku od drugih sličnih sportova, to jesjeverni hod omogućuje vam povećanje opterećenja na rukama, pritisku i ramenima, zašto tijelo gori više kalorija, a držanje postaje sve više i više graciozno.
 7. Skandinavsko hodanje može provoditi cijela obitelj - to je sigurno i za djecu.

S takvim niz pozitivnih svojstava, rijetki mogu odoljeti iskušenju da nauče nove, još nije jako rašireno u ruskom sportu.

Štapići za podršku nordijskom hodanju

Finski pješačenje

Štapići za nordijsko hodanje i štapovi za skije su različite stvari. Skandinavski štapići su nešto kraći i imaju posebnu vrstu privitka za ruke koje im dopuštaju da budu fiksne.

Postoji posebna formula zahvaljujući kojoj svatko može lako izračunati veličinu štapa za njihov rast: vaša visina x 0,68 (± 5 cm) = dužina štapova.

Za osobu od 150, trebamo štapiće 105 cm,a visina od 185 cm, štapići trebaju duže - oko 125 cm. Što je vaša štapića veća - to je veća količina, tako da s vremenom možete uzeti model 5 cm viši od prethodne. Njihov se trošak kreće u prosjeku od 30 do 60 USD.