Kako naučiti klizati

Postoje mnoge vrste zabavnihVješanje u zimi - na primjer, klizanje. Nažalost, svi nas u ranom djetinjstvu nisu klizali i sada se mogu pohvaliti izvrsnim vještinama. Na bilo kojem klizalištu možete vidjeti nekoliko ljudi koji jedva čuvaju na noge. Da ne budete u ovoj situaciji, ili čak da biste znali što da radite u njoj, morate se unaprijed pripremiti i naučiti pravilno klizati.

Kako naučiti klizati: izbor opreme

Ako ste zainteresirani za pitanje kako naučiti klizati, vjerojatno još nemate svoje klizaljke, ili ih samo planiraš kupiti. Zato se sjetite važnih pravila:

 1. Djevojke su najlakše naviknuti se na "klizaljke" - one koje su stvorene za likersko klizanje. Još uvijek postoje hokej, ali to je više za dečke.
 2. Nužnost tri sloja debelih čarapa je mit. Potrebna vam je topla čarapa i veličine vaše klizaljke. Nemojte uzeti još dvije veličine - ako se klizaljke vješaju na nogama, ne možete stajati na njima, možete izbrisati noge i općenito ne naučiti ništa.
 3. Stavite na valjak nije previše toplo - u tom procesu Klizanje će biti vruće. Bolje je da su to termički kratki hlače i kratka pletena haljina, ili tople gaćice i vuneni pulover. I na vrhu - sinteponovaya jakna. Ako je klizalište prekriveno, možete to učiniti bez jakne. Ali rukavice ili rukavice je bolje da se u svakom slučaju, ne bi izdržala meke kože ruku (i pada nećete se bojati toliko).
 4. U odjeći trebate biti udobni i nemojte se žaliti zbog pada. Još nekoliko puta mora pasti, ali se ne trebate bojati - vjerojatno nećete imati niti modricu.

Okupljeni na ovaj način i odabir klizača, možete početi proučavati tehniku ​​skijanja. Budite spremni na činjenicu da prije nego što naučite kako dobro krenuti, imate dug put krenuti.

Kako naučiti klizati?

Dakle, ti si na klizalištu. Prvo, pažljivo objesite klizaljke: neka bude bolje malo zbijeno. Lakše je lagano olabaviti vezicu malo kasnije nego za ozljedu gležnja iz izlaska na led. Ako je sve spremno, naučit ćemo klizati:

 1. Kad se ustajete na ledu, nemojte stajati s nogu - neka budu lagano savijeni na koljenima.
 2. Prsti noge usmjereni su prema unutra, postavljajući noge lagano do stopala. Ovo je vaš glavni stav. Stoga stojite na rubovima svojih križaljki.
 3. Ne gurajte zub ispred grebena - možete pasti!
 4. Da biste išli, rasporedite nogei gurnite jednu nogu, ravnajući drugu nogu i prenosivši mu težinu tijela. Priča zvuči teško, ali u praksi - to je vrlo jednostavan pokret.
 5. Pitanje kako naučiti kočiti na klizaljkama,jedan je od najtežih. U trenutku kada ste prebacili težinu tijela na jednu nogu, drugi se treba izvlačiti naprijed s rubom ili peta. Nemojte pokušavati kočiti sa zupcima, možete pasti.
 6. Glavna stvar je redovito treniranje! Do kraja sata moći ćete slaviti svoje uspjehe. Glavna stvar, nemojte se bojati pasti!
 7. Na pitanje kako brzo klizati, trebali biste ići malo kasnije, kada ste već

  kako klizati iza

  ovladao kočenje i kliznuo polaganim tempom. Međutim, tada ćete shvatiti da biste, kako biste razvili brzinu, trebali izvršiti iste pokrete, ali ubrzanim tempom.
 8. Nakon što je već ovladao brzim klizanjem i osjećajem samopouzdanjasami na klizalištu, možete početi pitati kako klizati unatrag. Da biste to učinili, učinite slično kao i obično klizanje unatrag. Nemojte zaboraviti prenijeti težinu tijela od pete do pete - i to će raditi!

Glavna stvar je praksa. Nemojte odustati prije neuspjeha, svakako upoznajte se redovito, barem nekoliko puta tjedno. Uopće, napredak je u različitim stopama - ali neki uspijevaju izvoditi samo 3-5 lekcija na ledu.