Zimske igre na ulici

Je li vrijedno razgovarati o tome kako djeca vole zimu - zaSofi snijeg, za priliku da igrate snježne loptice, idete na brežuljku ... da još puno toga. Vanjske igre zimi korisne su za djecu i odrasle: ovo je dobar fizički opterećenje, emocionalno opuštanje i otvrdnjavanje. I sjećamo li se, odrasli, kako je fascinantna zimska šetnja s djetetom, i što treba učiniti da to postignemo?

Ovdje nećemo raspravljati, naravno,Zanimljiva, ali ne i jeftina zabava za cijelu obitelj poput snowmobilinga, cijevi u skijaškim parkovima itd. Razgovarat ćemo o uobičajenoj svakodnevnoj obiteljskoj šetnji u dvorištu kuće ili u najbližem vrtu.

Zimske igre

Glavni kriterij za odgovaranje na pitanje "što igrati s djetetom zimi na ulici?" Je li vaše dijete: njegovo doba, spol, interesi, sposobnosti.

Za djecu

Jasno je da ne povlačite godinu i polMrvice za vožnju s visokim valjkom. Ali da ga zasljepljuje za minijaturni snjegović i pusti ga da ga pričvrsti za oči, mlaznicu, olovke - to je upravo ono što trebate. Zajednička kreativnost s roditeljima izaziva neopisivi užitak malog kipara.

Ako ste uzeli sanjkanje s vama za šetnju,Uhvatite medvjedić ili neku drugu igračku. Saznajte kako pouzdano hodati djeca zabavljaju i donosi sanjke sebe, a ako nisu prazna, ali s igračkama „putnika” - je dvostruko radostan. Usput, putnik može biti ne samo igračka, ako je dovoljno vaš saonice jaka i što hoda s cijelom obitelji, sin i tata mogu voziti u saonice i majka - djeca obično uživaju takvu zabavu, a majka malo odmoriti.

Jednogodišnja mrvica već može kupiti lopatusnijeg - to je jedna od najpopularnijih dječjih igračaka. U početku, dijete će samo držati lopatu u snijeg, ali je vrlo brzo uz vašu pomoć kako bi naučili kako koristiti ovaj „alat radne snage” i da će biti sretni da si očistiti cijelu stazu u snijegu.

Za one koji su stariji

Uz odrasle dijete modeliranje snjegović, možetepretvorio u pravi kreativni proces. Na primjer, zamolite ih napraviti snjegovića poput otac, majka, sestra, baka ili djed. Uostalom, svaki član obitelji ima svoje osobite vanjske značajke, kao što su pape - brkovima, i njegova baka - čaša i kovrče. Pripremite kuću na modeliranju „kiparskog portreta”: unaprijed stvoriti „šišanje”, ili zgrabite loptu pređe na van, kiša iz božićnog drvca, gumbi, žica, itd

Možete oblikovati ne samo snjegice. Ako imate umjetničke sposobnosti, možete organizirati natjecanja snježnih skulptura, stvarajući cijele "zoološke vrtove" od krokodila, lavova, konvoja, itd. Djevojke će možda biti zainteresirane za izradu snježnih "kolača" i "kolača": mogu biti ukrašeni bobicama planinskog pepela i sve što to govori fantazija.

Vrlo zanimljiva zabava - puhati sapunmjehurići zimi na ulici. U hladnom, mjehurić sapun brzo se smrzne i pretvara u neobično lijepu "kristalnu kuglu". Eksperimentirajte s temperaturom zraka i složenjem otopine sapuna (različite opcije mogu se naći na internetu) - možda neće odmah raditi, ali čarolija koju pokažete svojoj djeci - to je vrijedno.

Premjestiti igre zimi

Mi ćemo zasebno boraviti na mobilnim igrama za djecuzimi - pomažu zagrijavanju, razvoju izdržljivosti i, što je vrlo važno, bacaju emocije. Evo samo nekoliko varijanti mobilnih zimskih igara za vas i vaše dijete - nisu sve nove, ali svejedno ćemo se prisjetiti:

  1. Vožnja roller coaster. Prije vožnje pazite na sigurnostkonstrukcije: jesu li brdo stabilne, ima li na njemu bilo kakve izbočene pojedinosti ili ledeni izbočine koji mogu uzrokovati ozljede; na dnu nema prepreka u kojima se možete srušiti. Ako je sve u redu, maleno dijete može jahati na svojim rukama, a odrasla djeca mogu ići sami.
  2. Snowballs. Ne trebaju komentare. Glavni uvjet je dovoljna vlažnost zraka i, zapravo, snijeg, tako da se "pištolji" ne ruše u rukama i bježe. Možete se međusobno povezati ili odabranu metu (može se naslikati na stablu drveta ili gluhom zidu kuće). I, naravno, pazite na sigurnost za sebe i druge - ostanite daleko od prozora, automobila i casualnih prolaznika.
  3. Tvrđava snijega. Vrlo organizirana igra koja se sastoji od dvastupnjeva - stvarna izgradnja tvrđave i granatiranja. Da biste izgradili tvrđavu, zgrabite obrazac za "cigle" iz kuće (to može biti, na primjer, pravokutni plastični spremnik) i

    igrajući se za šetnju zimi

    bocu vode (trebat će vam voduutvrda za veću snagu). Jeste li ga izgradili? Umorni i natopljeni rukavice? Promijenite ih na suho i odmorite se malo. Ili se vraća sljedeći dan, s obnovljenom snagom. Podijelite u dvije ekipe, pripremite snowballs "streljivo" i nastavite granatiranju. Rougeovi obrazi i emocionalni iscjedak vama i vašoj djeci dostupni su.

Zima je divno vrijeme za najzanimljivije šetnje s djetetom. Uključite fantaziju, budite mali mali i zabavite se svaki put u godini!