Tko je izumio bicikl

"Nemojte reinvent kotač!" - sigurno ste ovo čuliI čak čak i izgovoriti. Kada to kažu, obično žele naglasiti cjelokupnu jednostavnost slučaja, kada sva odstupanja samo kompliciraju, ali ni na koji način ne ubrzavaju proces. Ali, paradoksalno, vrlo malo znamo o izumu bicikla. Na primjer, znate, u kojoj godini su izmislili bicikl? Najvjerojatnije ne. A tko je izumio prvi bicikl? Ne znate? Tada je naš članak za vas!

Kao što kažu u slavnoj izjavi,Nikada nije prekasno za učenje. I nije sram da ne znam nešto, sramotno je ne željeti naučiti nešto novo. Stoga ćemo razgovarati o vrlo jednostavnom i vrlo složenom uređaju - biciklu.

Tko je prvi izumio bicikl?

Odmah se trčimo da razriješimo jedan zajednički mit. Bicikl nije izumio Leonardo da Vinci. Poznata figura, koja navodno pripada kistu Leonarda, zapravo nije.

Također, nije bilo potvrde o legendi da je bicikl izumio seljak Artamonov, i da se još uvijek drži u jednom od muzeja Nizhnija Tagila.

Zapravo, bicikl, u modernom smislu te riječi, nije izumio odmah. Njegovo poboljšanje bilo je najmanje 3 stadija.

Godine 1817. njemački profesor Baron Carl vonDrez je izumio nešto poput skutera. Sastojala se od 2 kotača i nazvana je "Walking Machine". I kasnije sunarodnjaci nadimak ovog skutera kolica (u čast izumitelja Dreze). Godine 1818. barun Karl von Dres patentirao je svoj izum. Kad su saznali o skuteru u Velikoj Britaniji, bio je nadimak "dandy-chorz". Godine 1839.-1840. U malom gradu na jugu Škotske kovač Kirkpatrick Macmillan usavršio je šetnju, dodavajući pedale i sedlo. McMillanov bicikl bio je vrlo sličan modernom biciklu. Pedale su morale biti gurnute, zauzvrat su okretale stražnji kotač, a prednji dio mogao se okretati pomoću upravljača. Iz nepoznatih razloga, izum Kirkpatrick Macmillana ostao je malo poznat i uskoro je zaboravio na njega.

Godine 1862. Pierre Lalman odlučio je dodati "dandy"Chorus "(Pierre nije znao ništa o izumu Macmillana). I 1863. godine shvatio je svoju ideju. Mnogi smatraju njegov proizvod kao prvi bicikl na svijetu, a Lalman, odnosno kreator prvog bicikla.

pitanje "Tko je izumio prvi bicikl?" Univerzalno stvara drugu, ne manje zanimljivu"Kada je izumio?" Godina izuma bicikla može se smatrati i 1817., "stroj za hodanje" izumljen je 1840. i 1862. godine. Ali postoji još jedan datum vezan uz izum bicikla - 1866. godine, kada je Lalmanov bicikl bio patentiran.

Od tada, bicikl se poboljšava sa svakimgodine. Materijali iz kojih je napravljen bicikl, sama struktura, kao i promjeri i omjeri veličina kotača mijenjaju se. Međutim, uglavnom moderan bicikl nije mnogo drugačiji od Lalman bicikla.

Gdje su izmislili bicikl?

Ako pretpostavimo da je Pierre izumio prvi biciklLalman, onda je rodno mjesto bicikla Francuska. No, Nijemci su vjerovali da je bicikl izumljen u svojoj domovini. Djelomično je to isto, jer ako nije postojao nikakav izum baruna Carl von Dresa, Lalman se ne bi pomislio

Zašto ponovno otkriti kotač?

Poboljšati. </ P>

Ali o Škotskoj, nemoj zaboraviti. Prototip bicikla, koji je dizajnirao Kirkpatrick Macmillan, zapravo se malo razlikovao od izuma Pierre Lalmana.

"Zašto ponovno otkriti kotač?"

Ovaj je izraz postao čvrsto u našem rječniku. Kada se izgovori, oni znače beskorisna djela na stvaranju nečega što je odavno poznato svima. Izrazi ove vrste koriste se u mnogim zemljama. No, zanimljivo, spominjanje bicikla karakteristično je samo za post-sovjetske zemlje. I zašto imamo takvu ljubav za bicikle?