Analiza da je to

Dajemo krvni test za hormone kako bismoDa biste mogli otkriti najmanje odstupanja u tijelu. Jedna vrsta takvih istraživanja je analiza FSH-a. Što je taj hormon i što mogu reći njezini pokazatelji?

Krvni test za FSH (stimulira folikulehormon) daje, često u kombinaciji s LH (luteinizirajući hormon). To je učinjeno kako bi imali potpuniju sliku o stanju zdravlja općenito i reproduktivnog sustava posebno. FSH i LH smatraju se normalnima kada je njihov odnos između 1,5 i 2% razlike.

Što pokazuje analiza FSH-a?

Najmanji odstupanje od norme pri donošenju analize zaHormonski FSH signalizira o različitim kršenjima u tijelu muškaraca i žena. Uz povećanje te stope, liječnik ima pravo napraviti jednu od sljedećih dijagnoza:

  1. Rana insuficijencija.
  2. Zračenje od rendgenskih zraka.
  3. Menopauza.
  4. Pituitary tumor.

S padom indikatora može se sumnjati:

  1. Kontakt s olovom.
  2. Kirurgija.
  3. Post.
  4. Amenoreja je odsutnost menstruacije za nekoliko ciklusa.

Norma kod žena i opće tumačenje FSH krvnog testa

Za definiciju norme u smislu slijedeće hormona obrađuju u kompleksu: FSH, LH, progesterona, prolaktin, i tako dalje.

Prolaktin je hormon koji se nalazi u tijeluMuškaraca i žena, ali, budući da se smatra muškarcem, onda bi trebalo biti manje za žene, a za čovjeka više. Uobičajeno, žena treba imati 0,2-1,0 ng / ml. Ako je prekoračena, trudnica može imati pobačaj.

FSG je odgovoran za jajnike. U slučaju normalne - 4-150 jedinica / l - cijeli seksualni sustav smatra se zdravim. Uz smanjenje FSH u žena, identificirana su dva prirodna uzroka:

  1. Trudnoća.
  2. Ulazak hormonskih lijekova.

U bilo kojem drugom slučaju, odstupanje FSH od norme treba smatrati znakom bolesti.