zašto sperma izlazi iz vagine

Mnoge žene, iz raznih razloga,suočiti se s problemom začeća. U takvim situacijama liječnici često čuju pitanje potencijalnih mama, što se izravno odnosi na zašto nakon seksa sperma izlazi iz vaginalne šupljine. Uostalom, mnoge žene vjeruju da je ovaj čimbenik razlog za dugu odsutnost trudnoće. Pokušajmo odgovoriti na ovo pitanje i saznati: je li doista istina da kada se ejakulacija istječe iz vagine nakon spolnog odnosa, ne nastaje koncepcija.</ P> Zbog čega se događa ovaj fenomen?

Treba odmah primijetiti da je takav fenomenTo je apsolutno normalno; ni u kojem slučaju ne govori o pogrešnoj strukturi reproduktivnih organa žene. Štoviše, ako sperma pobjegne iz vagine nakon seksa, to ne znači da spermatozoidi ne prodiru u šupljinu maternice.

Ako govorimo posebno o razlozima za tofenomen, prije svega je potrebno napomenuti da se to najčešće primjećuje u onim ženama koje imaju pomalo spuštene stražnje vaginalne šupljine. U ovom slučaju, izolacija sjemene tekućine iz ženskih genitalnih organa dolazi kao rezultat djelovanja gravitacije na njemu. Upravo ta činjenica služi kao objašnjenje zašto sperma proizlaze iz rodnice gotovo odmah nakon seksa.

Također, neke žene napominju da imajusperma izvedeni iz šupljine rodnice tijekom mokrenja, koja se javlja kratko vrijeme nakon seksualnog kontakta. Taj se fenomen ne može smatrati kršenjem. Uostalom, s putovanja u kupaonicu koriste prsni mišići, koji su rezultat pritiska na vaginu, pomaže otpustiti preostale sperme van.

Što bi žena trebala raditi u takvoj situaciji?

Treba napomenuti da se s medicinskog stajalištaTaj fenomen uopće ne utječe na proces koncepcije. U svakom slučaju, dio sjemene tekućine s više pokretnih spermija prodire vrata maternice, a zatim u samoj šupljini genitalije. Jajašce za oplodnju doslovno 3-5 ml ejakulata.

treba li curenje sperme iz vagine

Iz gore navedenog možemo zaključiti dačinjenica, sperma iz vaginalne šupljine slijedi ili ne, neposredno nakon završetka spolnog odnosa, nema praktičnog značaja. Tamo gdje veliku ulogu ima broj aktivnih, pokretnih spermija u sjemenoj tekućini, spremni za oplodnju zrelog jajašca. Uostalom, u većini slučajeva to su ove osobine muške sperme koje sprečavaju normalnu oplodnju zrelog jaja u ženskom tijelu.</ P>

Dakle, mora se reći da žena netreba razmisliti o tome može li sperma iz vagine izaći nakon seksualnog čina, jer je ova pojava apsolutno prirodna i ne utječe ni na koji način s procesom oplodnje.