seks nakon uklanjanja maternice

Mnoge žene koje su već prošlehisterektomija ili ona će misliti o tome što će biti njihov seksualni život nakon histerektomije, da li su oni osobno i njihova partnera iskustvo isti osjećaj.

Kada je moguće spol nakon uklanjanja maternice?

Nakon operacije, liječnici preporučuju najmanje šest tjedana da se suzdrže od seksualnog života, budući da šavovi moraju biti dobro zategnuti nakon operacije.

Osjećaji nakon seksa nakon uklanjanja maternice

Seksualni život u žena s izbrisanim uterusom nene razlikuje se od onih zdravih ženskih predstavnika. Naravno, u prvim mjesecima nakon hysterectomije žena može doživjeti bol tijekom seksualnog odnosa, ali na kraju oni nestaju.

Budući da su ženske erogene zone smještene na zidovima vagine i vanjskih genitalnih organa, seks nakon operacije uklanjanja maternice i dalje pruža isti užitak.

Ako je žena uklonjena zajedno s maternicomvagina, a zatim tijekom seksa može imati bol. Ako žena ima maternicu uklonjenu s njezinim dodatkom, možda prestane doživjeti orgazam.

Glavni problem u ovoj situaciji može bitiviše predstavljati psihološki aspekt. Žena koja je prošla histerektomiju može se teško opustiti i stoga uživati ​​u seksu. U tom smislu, to može smanjiti seksualnu želju. Problemi s libido mogu se pojaviti iu vezi s hormonalnim poremećajima, ako žena ne uzima hormonske lijekove preporučene od strane svog liječnika.

No, većina žena (oko 75%) zadržavasnage seksualne želje na istoj razini, a neke čak doživljavaju njegovo jačanje, što je najčešće zbog uklanjanja neugodnih ginekoloških simptoma i nelagode nakon operacije.