Kako postati emo

Kao prosvjed protiv dogmija potrošačkog društva u 20stoljeća, postojale su različite subkulture mladih, koje u pravilu zastrašuju roditelje adolescenata, posebno onih koji s užasom promatraju svoje reinkarnacijsko dijete. To nije uvijek ispravno i opravdano: prvo morate razumjeti bit ovog ili onog trendova mladih, otvoreno razgovarati sa svojim djetetom, a zatim izvući zaključke. Jedna od ovih suvremenih mladih subkultura emo nastala je još u 80-ima na Zapadu i podupirala poseban glazbeni smjer, blizu punk-a. Kao i svaki drugi pokret mladih, to omogućuje tinejdžerima da se izraze kroz odjeću, kosu, glazbu.

Slika emo

Odjeća emo obično se izražava u dva kontrastnaBoje, najčešće je ružičasta i crna. Majice, bluze s jakim ispisima, tenisice s prugama, prugaste gaćice ili široke traperice, široki pojas s zakovicama, torba preko ramena - to je tipična slika emo tinejdžera. Dopuštaju mu kosu, dječje igle i lukove u dlačicama, laganu kožu i svijetle boje očiju. Adolescenti koji se identificiraju s tom subkulturom također su dobri u piercingu, piercinga za sve što mogu učiniti s maštom i hrabrošću. Glazba koja sluša emo, sigurno se pripisuje post-hardcore ili pop punk, ali suština pjesama je jedna - ljubav, bol i smrt.

Kako postati emo?

Ako vjerujete da su predstavnici subkulture,to je prije svega unutarnje stanje ljudske duše. A kako bi uronili u svoj svijet, nije dovoljno nositi odgovarajuću odjeću i smanjiti prasak. Tinejdžeri daju prilično jednostavan i naivan savjet o tome kako postati emo djevojka ili dječak:

  • Nemojte se bojati izraziti svoje osjećaje: plakati, srušiti, glasno se smijati;
  • Ne ovisi o mišljenju društva;
  • biti otvoren za druge, ali i dalje zadržati dio unutarnjeg svijeta s njim (simbolizira ga prasak koji pokriva lice);
  • često i mnogo za fotografiranje;
  • Poslušajte odgovarajuću glazbu.

Ako ozbiljno pristupimo problemu, ali nepodleći modne trendove, ona je u početku bolje upoznate s poviješću mladih subkulture emo, čitati tematske forume posvećene njoj, da shvate kako je vaš unutarnji svijet je slična ideja i mišljenja predstavnika crna i roza toka.

Simbolika i atributi emo

Poput svih subkultura, emo ima svoje,specifičan samo za njih, znakova i simbola. Glavni atributi koji može sigurno identificirati Tinejdžer emo su torba, set ikona, šarene narukvice ili wristbands, raznobojnim perlama, a od vrha slike - soft medo, što je često rasparao trbuh je ušivenim Grubi navoj.

emo atribute

Emo likovi su lubanja s kostima, ružičastom srcu, pištoljem crne ili ružičaste, crvenom petokrakom zvijezdom na ružičastoj pozadini.</ P>

Psihologija emo

Kao što je već spomenuto, za emo je glavna stvar -izraz emocija. Često su djevojčice i dječaci ove subkulture ranjivi i deprimirani ljudi. Glavne emocije koje emo žive su ljubav, melankolija, usamljenost. A ako tinejdžer postavlja pitanje: "Što trebate postati emo?", Zatim za početak treba razmišljati o tim emocijama, bilo da ih može doživjeti iz dana u dan. Također se pretpostavlja da su predstavnici ovog pokreta mladih mogli osjetiti oštriju i dublju, iskrenu suosjećajnost.

Roditelji, čije se dijete pridružilo crnom i ružičastomsubkultura, moramo se sjetiti suštine emocionalnog stava emo tinejdžera, ne stavljajte pritisak na njega i ni u kojem slučaju ne bi trebao kriviti za takav hrabar izbor. Doći će vrijeme, i on će otkriti ispravnost svoje odluke, a možda samo "odrasti" s ove slike.