etnički stil u odjeći

Do danas je etno stil postao vrlovrlo popularan. Etnički stil cipela i odjeće naziva se i folklorni smjer i folklorni motivi. Gotovo sve moderne odjeće imaju karakterističnu kombinaciju novih smjerova i elemenata etno stila. S vremenom su takvi trendovi oblikovali svoj stil i dobili određenu izolaciju.

Pojava etno stila

60-ih godina prošlog stoljeća gotovo je bio čitav planetPokriven je epidemijom proizvoda s malim duljinama. Svaka nova odijela postaje sve češća, a stilovi - kraći. U to je vrijeme počeo popularnost hipijevske subkulture. Temelji se na suprotnoj strani gledišta mladih, suprotstavljajući se tradicionalnim pojmovima života. Kretanje hiper-ljubavi prema izgledu otvorene mini u modi reagiralo je najnovijom modom dugog suknje. Umjesto monofonijskih, metaliziranih i sjajnih tkanina, hipiji su odabrali prirodne tkanine ukrašene etničkim motivima, a umjesto ravnih linija i geometrijskih oblika - zaobljenih oblika i tekućih linija. Istodobno, nisu koristili stil samo jednog naroda u svojoj odjeći, vrlo često su miješali odjeću svih naroda planeta. Dali su prednost odjeći koja nije spriječila pokrete, stvorena od prirodnih svijetlih tkanina.

Etnički stil u odjeći 2013

Odjeća, općenito, a posebno haljine uetnički stil, karakterizira činjenica da su takvi proizvodi vrlo udobni i puni svjetlosti i radosti. Glavni ljubitelji ovog stila uglavnom su mladi ljudi. Haljine i suknje u etničkom stilu postali su neki pokazatelj prosvjeda protiv odjeće, koje nosimo prečesto. Svakodnevna odjeća i svadbene haljine u etničkom stilu predstavljaju veliki izbor sjajnih detalja, stilova i ukrasa posuđenih od nacionalnih haljina gotovo svih naroda svijeta. Na takvu odjeću uvijek se odabiru jedinstveni i izvanredni pribor.

Vrlo često ovaj stil posuđuje elementenacionalne odjeće Azije i Bliskog istoka, jer takve odjeće karakteriziraju velika bogatstva pribora, obilje luksuza i ljepote. Osim bogatog ukrašavanja, takvi proizvodi imaju iznimnu praktičnost. Taj je stil apsorbirao osobitosti marokanskih tunika, japanskih kimona i indijskih sarija. Druga zajednička karakteristika etničkog stila je određena količina stvari, budući da takva odjeća nema dovoljno silueta ili klasičnih oblika.

etnički stil u odjeći 1

etnički stil u odjeći 2

etnički stil u odjeći 3

etnički stil u odjeći 4

etnički stil u odjeći 5

etnički stil u odjeći 6

etnički stil u odjeći 7

etnički stil u odjeći 8

etnički stil u odjeći 9