Stil eko

Ekološki stil - želja čovjeka da budeBliže prirodi, brinuti se za vaše zdravlje i stanje okoliša. Eko-stil je također uporaba ekološki prihvatljive hrane, vegetarijanstva, odmora od civilizacije, ekoturizma i još mnogo toga. U ekološkom stilu nastaju namještaj i pribor. Odjeća izrađena od prirodnih materijala jedna je od komponenti zdravog načina života u ekološkom stilu.

Eko-stil u odjeći svjetskih marki

Eko stil u dizajnerskoj odjeći pojavio se 2002. godinegodine. Utemeljitelj eko-mode, koji je prvo predstavio odjeću u ekološkom stilu, dizajnerica je Linda Laudermilk. Postupno su ovaj trend podržali u svojim zbirkama svjetski poznati dizajneri poput Giorgio Armani, Stella McCartney i Victoria Beckham. Nemojte odstupiti i najveće tvrtke za proizvodnju i prodaju masovne tržišne odjeće, kao što su H & M, Lacoste, Levi's, Gap i mnogi drugi. Ove robne marke koriste prirodne materijale i boje za neke linije odjeće, kao i reciklirane tkanine. Propaganda ekološkog načina života uspješno se bavi show-poslovnim zvijezdama i modnim izdanjima. Tijekom tjedana mode postoje eko zbirke.

Eko moda

Glavne značajke ekološke odjeće:

  • Korištenje prirodnih materijala: lan, svila, pamuk, vuna, bambus, konoplja;
  • Prirodne boje, odnosno prirodne boje: bijele, zelene, sive, plave, smeđe;
  • Rez odjeće je besplatan, prije svega - udobnost;
  • ukrašavanje odjeće - cvjetni i etnološki obrasci, vezenje;
  • Pribor od prirodnih materijala: drvo, kamen, vuna, vreće od prirodnih tkanina ili pletene;
  • obuća - prirodni tekstil ili pletenica (sandale, papuče, sandale).

Među zvijezdama show businessa, eko moda postaje sve popularnija u zadnje vrijeme: haljine filipinski modnog dizajera Oliver Tolentino često se pojavljuju na crvenom tepihu.

Oka Masaco, poznati japanski eko-dizajner,Izrađuje izvrsne večernje odjeće iz klimatski neutralne poliaktidne tkanine uz korištenje starih tehnologija bojenja biljaka. Poliglik se proizvodi na bazi kukuruznog škroba.

Casual haljine u ekološkom stilu od organskihPamuk, lan ili, kao ekološki neškodljiva svila, kreiraju se u skladu s modnim trendovima i vrlo su popularni.

Životni stil eko-eko-mode je ideologija koja se aktivno razvija diljem svijeta. Čovječanstvo je svjesnije potrebe očuvanja prirode i njezinih resursa.

Stil eko 1

Stil eko 6

Stil eko 2

Stil eko 4

Stil eko 5

Stil eko 3

Stil eko 7

Stil eko 8

Stil eko 9