Modni 20 30 godina

Moda 20-ih i 30-ih godina je prekretnicaU povijesti svjetske modne industrije. Odjeća koja su dame prije rata postala posve neugodna u ratu. Žene koje su radile na stražnjoj strani trebale su udobne stvari, u tom je razdoblju korzet nestao iz ženskog ormara, haljine i suknje postali su kraći. Nakon rata, žene su počele organizirati više slobodnih haljina bez kora, skraćenog, s pričvrščivačima na prsima nego prijašnjem predratnom modi. Žene 1920-ih godina počele su nositi mušku odjeću. Njihov ormar bio je nadopunjen hlačama, odijeljima, letenim jaknima.

U tridesetim godinama mode postaje sve ženstveno. Sve, bilo je uska, lik-dolikuje haljina s malim visokim grudi, kratke suknje. Oni su postali vrlo popularni bolera i jakne koje su izgledale sjajno uz haljine.

Moda 20-30 godina u Chicagu

Ime Chicaga stil je bio način od 20s-30sgodine. Značajke ovog stila bile su kratke frizure, kratke suknje koje su zagrlile kukove. Stil Chicaga temelji se na profinjenosti siluete žene, pa su žene tražile tanak struk. Duljina haljina bila je malo ispod koljena, a do kraja tridesetih godina u stilu se pojavila seksi list. Duljina haljina postala je još kraća, stilovi su postali više prilagođeni i zbijeni, bluze su imale duboki izrez.

Američka moda od 20-30 godina

Moda 20-30 godina u Americi zahvaljujući izgleduNa tržištu relativno jeftinih sintetičkih tkanina u poslijeratnom razdoblju počelo se razvijati vrlo brzo i omogućilo mnogima da se odijevaju prema najnovijim trendovima. Lijepa polovica čovječanstva počela je nositi kratke suknje na koljena. Djevojke su nosile kratke frizure i uske kupaće kostime i haljine. Neke su se dame natjecale s ljudima. Nosili su muške tušme, dopunjavajući sliku muškarčevim šeširom ili neodgovorno vezanim kravatom.

modni 20 30 godina 1

modni 20 30 godina 2

modni 20 30 godina 3

modni 20 30 godina 4

Modni 20 30 godina 5

Moda 20 30 godina 6

modni 20 30 godina 7

modni 20 30 godina 8

Moda 20 30 godina 9