Povijest mode 20. stoljeća

Sve ima svoju povijest - pojedinca ijedinstveni. Slikarstvo, glazba, književnost, kinematografija, moda, prošlo je svoje formacije kroz mnoge godine i našle svoje pristaše danas. Moda je uvijek na konjima, vojska njezinih obožavatelja je neprocjenjiva, vješto osvaja srca ljudi i slavno vodi svoje novčanike. S obzirom na povijest mode 20. stoljeća, valja reći da je riječ o raznolikosti i raznolikosti, stoga je ispravno uzeti u obzir neke od njih.

Povijest mode ranog 20. stoljeća

Dizajner koji je napravio državni udar u modi 20. stoljećaStoljeće i uvedeno u mase novi detalj garderobe postao je poznati Gabrielle Chanel, ona je stavila ženske muške uske hlače, koje su naopako promijenile ideju stila žena. Povijest mode 1920-ih i 1930-ih godina prošla je pod okriljem emancipacije, ne samo odijevanje žena u odijelu za hlače, nego i mijenjanje rezanja, što je koso, što je lik žene učinilo savršenijima. Osim toga, 20-ih godina treba istaknuti zbog svoje raznolikosti. Vrištanje, čak vulgarne odjeće, sjaj, šik, golotinja - sve se činilo kao neka vrsta hrabrosti i stvorila je atmosferu kabare.

Povijest modnog razvoja 20. stoljeća

Vojni 30 i 40 godina zbog svojeobilježja, teško razdoblje za mnoge ljude promijenilo pretencioznost dvadesetih godina na jednostavnost i suzdržavanje odjeće. Prerogativ je pripadao udobnoj i praktičnoj odjeći. U 1950-im godinama svijet je očekivao predivnu budućnost, koja je jednostavno morala zamijeniti tako teško 40-m, tako da su slike i likovi u obliku satnih naočala postali moderan. Bilo je hitno naglasiti struk, nositi duboku dekoltea, ukrasiti odjeću s otiscima i rhinestones, a također naglašavaju eleganciju ženskih nogu s visokim šiljkom. Ovdje je Christian Dior postao legendarnim dizajnerom, vraćaći profinjenost i profinjenost žena.

Modni 60-ih - ovo je vrhunac hipijevske kulture: Motivi mladih ulica, svijetle boje, udobne odjeće. Bilo je to u legendarnom 60-ima da se pojavio stil uniseks i omiljeni mini-model do danas. Sljedeći je došao 70-ih godina s neonskih boja disko stilova, privlačan make-up i ukrasi. Osim toga, 70 metara karakterizira talijanska ženstvenost i elegancija: trodijelna odijela s hlačama ili suknjom, ženske bluze i jakne.

U 80-ima modeistas je odao počast trenutnom slobodnomhaljine koje su nalikovale čvrstoj torbi. Modni trendovi 90-ih godina dopustili su puno, tako da su neke modne žene iz 90-ih prošle dopuštenu stranu i izgledale su previše. Glavna stvar koja je karakteristična za modu u 90-ima je poziv da budete sami. Ovdje je takva svijetla i nezaboravna povijest mode 20. stoljeća!

povijest mode 20. stoljeća 1

povijest mode 20. stoljeća 2

povijest mode 20. stoljeća 3

povijest mode 20. stoljeća 4

povijest mode 20. stoljeća 5

povijest mode 20. stoljeća 6

povijest mode 20. stoljeća 7

povijest mode 20. stoljeća 8

povijest mode 20. stoljeća 9