Vrste tkanina za odjeću

Kupnja gotove stvari ili materijala za krojenje,uvijek pazimo na kvalitetu tkanine, jer to ovisi o operativnom razdoblju. Potrebno je razumjeti vrste tkanina za odjeću, barem na razini potrošača, tako da je vaš izbor uvijek uspješan i stvari će vam dugo služiti.

Vrste odjevnih materijala

Sastav tkanine određen je vlaknima i podijeljeni su u dvije vrste: prirodne i kemijske. S druge strane, prirodne dionice podijeljene su na:

  • Biljnog podrijetla (lan, pamuk, juta i konoplja);
  • životinjsko podrijetlo (svila i vuna);
  • mineralnog podrijetla (azbest, awn).

Kemijska vlakna su podijeljena na:

  • umjetno podrijetlo (viskoza, lurexa, acetata, modala);
  • sintetski podrijetlo (kapron, najlon, perlon, bologna, spandex, nitron, polietilen, polipropilen).

Popis tkanina, koji se temelji na kemijskim vlaknima, može se nastaviti, jer moderna industrija ne prestaje. Također smo razmotrili glavne vrste odjevnih materijala.

Prednosti prirodnih tkanina nisu navedenePotrebno je, ali su vrste, koje su povezane s kemijskim, loše, kao što neki misle? Na primjer, za sportski trening potreban je odijelo koje će omogućiti da koža diše i da neće ograničavati kretnje. Slične su svojstva obdarene velikim brojem "sintetika". Stoga su poliesterska i sintetička vlakna glavni sastojci u proizvodnji tkanina za sportsku odjeću danas. Uzimajući vaš ormar, svatko od nas pokušava pažljivo razmišljati o tome kako će se ove ili druge boje uskladiti među sobom.

Vrste tkanina za odjeću 1

Ali ne manje važno je kombinacija tkiva uodjeća! Tekstura - to biste trebali obratiti pažnju. I iako modni dizajneri često nude vrlo ekscentrične kombinacije, oni ostaju uspješni: mekani - tvrdi, sjajni - mat, jednostavni - skupi.</ P>

Svake godine postaju materijali za šivanjeSve više i više. Moderni materijali za odjeću su uzimajući pametnije: Pruži omiljeni proizvod - likra, svjetlo i toplo „umjetno krzno” - je akril, „neustrašivi” cipele i odjeću - materijal membrane. Postojalo je više prilika za stvaranje vlastite pojedinačne slike. Mnogi proizvodnja i marke nude širok raspon ekskluzivnih tkanina za odjeću.