Kad možete imati seks nakon carski rez

Nažalost, to se ponekad događaDostava se odvija pomoću carskog reza, ili kratko - putem COP-a. Cesarejska sekcija sama je operacija, a za razliku od prirodno isporučene, svježe pečena majka nakon carskog čeka neke poteškoće: problemi s stolicom, zabrana nošenja i dizanja utega, sjedenje. Osim toga, mnoge su žene zabrinute zbog nastavka seksa nakon poroda. Netko čeka ovaj trenutak nestrpljivošću, a neki od poštenog seksa boje se intimnih odnosa, pogotovo ako je trudnoća završila operacijom. Dakle, kada je moguće imati seks nakon cezariannog dijela?

Seks nakon carskog dijela: mišljenje ginekologa

Obično liječnici preporučuju da se suzdržeSeksualne odnose i nastaviti ih ne prije 6-8 tjedana nakon cezariannog dijela. Toliko je dugo vremena da vaše tijelo treba normalno nakon poroda i rađanja. Činjenica je da u ovom trenutku maternica, od kojeg se placenta odvaja, je otvorena rana. Stoga, žena u roku od mjesec dana od rađanja ima alokaciju krvi - lochia. S vremenom se uzimaju u obliku razrijeđene krvi, žute boje. Iako postoji izbor da seks nije siguran, a prisustvo loših nije vjerojatno promicati seksualnu privlačnost.

Osim toga, postojeća prilika zaInfekcija u postpartum uterusa, tako da kirurški uboda također su razlog za zabranu seksa nakon COP-a. Najprikladnije rješenje za ginekologe je čekati 1,5-2 mjeseca, otići liječniku i dobiti "dozvolu" za seksualne odnose.

Seks i carski rez: pogled na psihologe

Često su to žene koje su proživjele carski rezSvi se trude zbog seksa zbog psiholoških razloga. Nakon operacije, ožiljak se pojavljuje u donjem dijelu trbuha, što čini se da se fer seks osjeća nesigurnim. Za to se dodaje ne lijevi trbuh, moguće celulit i strijama. Čini se ženi da je ožiljak deformira, a izgubila je privlačnost za svog muža.

Osim toga, žena se boji da je nakon carskog caraCross-sex će donijeti bol ili nelagodu. Ponekad su nove mame, zbog slabljenja tijela nakon operacije i 24-satne brige o novorođenčadi, tako umorne da jednostavno nema snage za intim.

Psiholozi savjetuju da se ne prisiljavaju na početakSeksualni odnosi, ako nemate želju ili strah. Međutim, ova nepažnja može uvrijediti supružnika. Potrebno je razgovarati s voljenom osobom i objasniti razlog odbijanja seksa. Bit će zadovoljan, vaš dodir i ljubav, jer seks nije samo seksualni čin.

Kako izbjeći bol tijekom seksa nakon cezariannog dijela?

Nakon cezariannog dijela, bol tijekom lovljenja može progoniti ženu do 3-4 mjeseca. Naše preporuke pomoći će smanjiti nelagodu u seksu:

  • ako prvi put odlučite o seksu nakon poroda, uopće nije potrebno dovršiti stvar. Ograničite uvod, tako da se brzo naviknete na seks;
  • Da biste izbjegli bolne senzacije tijekom prodiranja, upotrijebite poseban lubrikant za gel.

    seks i carski rez

    Također će biti korisno ako žena nema prirodno mazivo;
  • zamolite svog partnera da bude više nježan i strpljiv;
  • odaberite mjesto na kojem možete kontrolirati dubinu i učestalost penetracije (na primjer, "jahač");
  • slažete se sa svojim suprugom o intimnosti u dnevnom spavanju djeteta, kada snage za seksualno "trude" više.

Odaberite vrijeme kada možete imati seks nakon COP-a, ako žena sama. Naravno, vrijedi se usredotočiti na vaše vlastite osjećaje i želje, ali i za savjetovanje s vašim ginekologom neće biti suvišno.