Zašto je povrijeđeno seksati

Šteta je kada se radi o seksu umjesto užitkaDobivate samo bolne senzacije. No, potrebno je reći da takvi fenomeni nisu neuobičajeni, barem jednom, svi su doživjeli bol tijekom seksa. A polovica žena starijih od 35 godina kaže da povremeno boli seks. Zašto se to dogodi i što da radimo u takvim slučajevima, saznat ćemo sada.

Zašto je to ozlijeđeno tijekom seksa?

 1. Vjerojatno nitko nema pitanja zaštoBoli se za prvi seks (netko gotovo ne osjeća bol, netko je prvi put bio vrlo bolan, ali svi su ljudi imali neugodne osjećaje). No, kada intimni odnosi postaju navika, bol tijekom seksa je alarmantan. No, ako je tijekom seksa, osobito na početku, postalo bolno, onda to ne znači da imate ozbiljnih problema. Najčešći problem je nedostatak uzbuđenja partnera, i kao rezultat toga, nedostatak podmazivanja. Da biste ispravili situaciju, trebate više paziti na predigru i ne zaboravite na intimne mazive.
 2. Drugi uzrok boli tijekom intimnosti može bitiNetočno odabrani pozi. Na primjer, mnoge žene vole imati seks kada je partner iza, ali neki u tom položaju su ozlijeđeni. Stoga nemojte obratiti pažnju na mišljenje većine, struktura unutarnjih organa razlikuje se za svakoga i odabrati najudobniji položaj za sebe.
 3. Ako postoji svrbež u genitalije, oni su vrloosjetljiv na dodir, i postalo je bolno imati seks, onda bi uzrok mogao biti drozd ili druga infekcija. U tom slučaju potrebno je savjetovanje s ginekologom s daljnjim liječenjem.
 4. Također može biti bolno imati seks nakonisporuka. Općenito, liječnici savjetuju odustati od blizine s penetracijom (oralni seks započinjati ranije) 6-8 tjedana nakon porođaja. Dakle, ako se ozlijedite nakon seksa, moguće je da se žena nije potpuno oporavila. Iako prvi seksualni kontakt nakon poroda može biti bolan zbog promjene u obliku vagine. Sada morate ponovo eksperimentirati s pozama - one koje vam se prije svidjelo, sada mogu uzrokovati bol. Također, bol može biti ako dođe do puknuća perineuma ili njezine disekcije tijekom porođaja. Nekoliko mjeseci bol mora proći, te ubrzati proces i učiniti kožu elastičnima u točkama rupture, može se masirati s vodenim lubrikantom ili gelom jednom dnevno. No, važno je zapamtiti da ne prolazi bol tijekom seksa nakon rođenja može govoriti o ozbiljnim komplikacijama, što znači da ćete morati kontaktirati stručnjaka.
 5. Ako boli seksati nakon menstruacije, daČak i sama menstruacija je vrlo bolna, onda to može ukazivati ​​na ozbiljnu bolest. Stoga ovdje ne možete bez posjeta ginekologu. Štoviše, ne biste trebali oklijevati kontaktirati stručnjaka, jer nepravilno liječenje može ozbiljno utjecati na vaše zdravlje. Neke bolesti u odsutnosti liječenja ili njenog kasnog pojavljivanja mogu dovesti do neplodnosti.
 6. Neugodna senzacija može biti u učionicianalni seks. Zašto se to događa i što da radim ako imam analni seks? Najčešće, bol u bavljenju ovom vrstom seksa, pogotovo ako se to dogodi prvi put, posljedica je straha i nedovoljnog opuštanja mišića.

  Tijekom seksa je boljelo

  Rješavanje problema bi trebao pomoći partneru, njegovuzadatak da prijeđe na aktivne akcije samo kada je žena dovoljno uzbuđena. Neugodna senzacija nastaje i zbog nedovoljne količine vlage - rektum još uvijek obavlja druge funkcije u tijelu, pa stoga potrebna količina maziva ne emitira. Stoga, prije analnog seksa morate zalijepiti gel. Još jedna bol može se pojaviti u prisutnosti određenih bolesti ove sfere.
 7. Zašto bi drugo moglo biti tijekom seksa? Osim bolesti i specifične strukture unutarnjih organa, uzrok boli može biti strah. Mišići vagine instinktivno se ugovore i ometaju prodor, pa stoga bol. Ako se ne možete sami nositi s problemom, ginekolog i psiholog će ga moći riješiti.