Bol nakon seksa

Prema međunarodnim istraživanjima, oko 30%Žene doživljavaju bol nakon seksa. Kada se pojavi ovaj problem, neke žene odmah idu liječniku, a druge - ne žele dijeliti nevolje s drugima. U svakom slučaju, i oni i drugi zainteresirani su za pitanje, zašto trbuh boluje nakon seksa?

Uobičajeni uzroci

Kažu da stručnjaci iz područja ginekologijepostoji mnogo razloga zašto žene imaju bolove u donjem dijelu trbuha nakon seksa. Svaki od njih može biti eliminiran, što će seks učiniti apsolutno bezbolnim.

1. Upalni proces. Najčešće se pojavljuju upalne vrste raznih vrstačest uzrok boli nakon seksa. Svaka infekcija može uzrokovati svrbež, gori ili oštru bol u vagini, abdomenu ili strani nakon seksa. U tom slučaju liječnici preporučuju obveznu uporabu kondoma i hitno traže ginekologa. Ne liječi se u vremenu veneralne bolesti može dovesti do žalosnih posljedica za žene i muškarce. Kako bi se utvrdio uzročnik bolesti, potrebno je proći testove za infekciju i podvrći se liječenju ginekologu oba partnera. Inače, postoji rizik od ponovnog zaraze.

Često se pojavljuje fenomenžena pati od boli u trbuhu nakon seksa, a muškarac ne osjeća nikakvu nevolju. To ne znači da je zdrav. Muškarci su često nositelji infekcija, koji su mnogo brže u tijelu žene, a sam čovjek ne može dugoročno izazvati nikakve simptome. Ako muškarci imaju bol nakon seksa - to može ukazivati ​​na zanemarenu zaraznu bolest.

Postoje slučajevi kada je upalni procesNe uzrokuje zarazna bolest. Intestinalna šipka ili gljivica pri ulasku u spolne organe žene može uzrokovati jaku bol nakon seksa. U ovom slučaju, spolno prenosive bolesti, spolno prenosive bolesti ovdje nisu bitne. Bakterije mogu proći kroz kožu ili sline. Kako bi izazvali upalu, oni počinju slabim imunitetom kod žena - tijekom menstruacije, bolesti, trudnoće.

2. Spikes. Spikes postoje u većini žena sAdolescencija i, u pravilu, se ne pokazuju. Nelagoda se mogu pojaviti tijekom inspekcijskog ginekologa ili nakon seksualnog kontakta. U tom slučaju, bolovi nakon seksa pojavljuju se u abdomenu. Možete ukloniti nelagodu pravilno odabranom držanju. Ako bol postane jak i uporni, morate potražiti liječnika.

Cistitis. Mnoge žene pate od cistitisa u različitimDob, od ranog djetinjstva i završetak starosti. Cistitis je urološka bolest koja nastaje uslijed upale sluznice mjehura. Upalni proces, zauzvrat, uzrokuje širok niz infekcija. Nije bitno razlikovati cistitis od druge upalne bolesti. Kod cistitisa, bol se javlja kada urinirate nakon seksa. Postoje različiti načini liječenja ove bolesti u bilo kojoj fazi bolesti. Prije početka liječenja, to bi trebalo biti

Bol nakon mokrenja nakon seksa

obratite se liječniku. </ P>

Ako se bol u vagini pojavio nakon prvog spola, ne biste trebali zvučati alarmom. To je normalni prirodni proces i ne morate ga liječiti. Za nekoliko dana neće biti tragova neugodnih senzacija.

Da bi saznali točno zašto bolinakon seksa morate kontaktirati stručnjaka. Ali nemojte zaboraviti da bilo kakva nelagoda, ako su kratka, može biti povezana s neugodnim položajem za ženu tijekom seksa, kao i strahom ili napetosti.