Bol tijekom seksa

Prema riječima stručnjaka, svaka treća ženaPovremeno pati od boli tijekom seksa. Budući da nisu svi predavači pravednog spola u slučaju boli obratiti se liječniku, zapravo taj problem može biti češći. Neke žene vole podnijeti ovu situaciju ili pričekati da prođe sam po sebi. Međutim, naše tijelo uključuje zaštitnu funkciju i na kraju ove žene imaju strah i nelagodu prije seksa. I ovo, kao što znate, ima iznimno nepovoljan učinak na odnose između partnera. U svakom slučaju, problem se mora riješiti.

Zašto je to ozlijeđeno kad sam seks?

Ginekolozi su formulirali glavne razlogePojava ovog neugodnog fenomena. Svaka žena bi trebala znati da se bilo kakva nevolja u njezinu seksualnom životu može ukloniti, što je najvažnije - detaljno proučiti problem i ne odgađati odlukom.

  1. Bol na prvom spolu. Prema statistikama, 90% žena ima ozbiljnu boltijekom prvog spola. Glavni uzrok ove boli je strah da većina djevojčica doživljava prije njihove prve okupacije ljubavi. Strah uzrokuje ugovore mišića tijela, a najviše od svega - mišiće vagine. Kao rezultat toga, pojavljuju se bolna senzacija. Također, ti se osjećaji mogu pojaviti kada se himen pukne. Tipično, himen žene je elastičan i lako rastezljiv, a kod prvog spola ostaje netaknut. U rijetkim slučajevima, Pleven nalazi živčanih završetaka, tako da je bol na prvi seks - posljedica je straha i napetosti. Da bi izbjegli ove neugodne senzacije, morate vjerovati vašeg seksualnog partnera.
  2. Vaginizam. Od vaginizma utječe oko 10% žena u našem tijeluplaneta. Vaginizam je psihološki problem koji je povezan s prvim neuspješnim iskustvom u seksu. Ako je prvi seksualni kontakt u životu ili prvi kontakt s određenim partnerom bio neuspješan, žena postaje strah, što kasnije uzrokuje grčeve mišića vagine. To zauzvrat dovodi do bolnih osjeta za žene i muškarce. Slični grčevi također mogu nastati tijekom pregleda kod ginekologa. Da biste dobili osloboditi od ovog problema morate raditi na sebi i promijeniti svoj stav prema seksu.
  3. Ginekološke bolesti. Bilo koja infekcija u tijelu žene može biti dugavrijeme ne pokazuje i ne uzrokuje nikakve neugodnosti tijekom seksa. Međutim, prije ili kasnije virus počinje gnjaviti. Jedan od glavnih znakova seksualnih bolesti je bol u abdomenu ili vagini tijekom seksa kod žena. Ako se ti neugodni osjećaji ponavljaju redovito, trebate zvoniti alarm. Takva bol se može manifestirati u žena na različite načine, neki doživljavaju bol u stranu sa seksom, drugi - bol nakon ljubavi. Da biste identificirali infekciju, potrebno je uzeti testove od ginekologa. Ako se pronađe bolest, tijek liječenja trebao bi biti proslijeđen oba partnera. Tijekom liječenja za seks, bolje je suzdržati se ili koristiti kondom.
  4. Bol u stranu sa seksom

  5. Nedostatak podmazivanja. Nedovoljno oslobađanje maziva od žene možeuzrokuju tijekom seksualne boli u donjem dijelu trbuha i vagini. Nedostatak podmazivanja može biti uzrokovan hormonskim neuspjehom u tijelu žene, psihološkim problemima ili uporabom kontraceptiva.
  6. Bol tijekom seksa tijekom trudnoće. Trudnoća je iznenađujuće prirodnoproces koji dovodi do ozbiljnih promjena u tijelu žene. Žena tijekom trudnoće može doživjeti bol tijekom seksa, pogotovo ako doživljava nadolazeće promjene u svom životu. Ovo razdoblje mora biti iskusno, a sve će se vratiti na uobičajeni tečaj. Ako je potrebno, trebate se posavjetovati s liječnikom, samo on može dati točan odgovor, zašto je bilo bolova tijekom seksa.