Kina je odavno poznata po svojim neobičnim tradicijama, pogotovo ako se radi o odmoru poput vjenčanja.

Automobilska kola automobila koji prikazuju kineski zmaj

Kineski ljudi štuju zmajeve. Oni ih smatraju mudrim mitskim životinjama. U Srednjem Kraljevstvu zovu se Lun i štuju od antičkih vremena. Prema kineskoj legendi, lokalni zmajevi bili su predaka onih koji su živjeli u Europi. Potonji su se očigledno razlikovali po karakteru - bili su krvožedni i zli. Kineska filozofija uči da je zmaj simbol energije Yang. Osim toga, mitske zvijeri ove kulture uvijek su prikazane s dugim tijelom nalik zmija.

Na čelu cortege, možete vidjeti iako mali, ali različit od ostatka automobila - to je crveno. Najvjerojatnije igra ulogu glave koja vodi ostatak.

Očito, kretanje svadbenih automobila u obliku zmaja, simbolizira pametan i mudar brak. Također pokazuje da nova obitelj priznaje tradicije i poštuje ih.

Kineska tradicija vjenčanja1

Kineski vjenčani tradiciju2

Kineska tradicija vjenčanja3

Kineska tradicija vjenčanja4

Kineski vjenčani tradiciju5

Ali to nije sve. Kineski se strogo pridržavaju svojih tradicija. Prikupili smo najnevjerojatniji od njih.

Planirano plakanje

Da, u redu je. Prema drevnom kineski običaj, mjesec dana prije vjenčanja, mladenka bi trebala plakati sat vremena svaki dan. Tjedan dana kasnije, majka plače, tjedan dana kasnije - baka, zatim - sestre mladenke, sve se to događa u različitim ključevima. Svrha promatranja ovog običaja je izražavanje ekstremnog stupnja radosti iz nadolazećeg braka. Na dan vjenčanja treba zapjevati pjesmu plakanja nevjesta, a ostali procijeniti koliko je dobro uspjela.

5 nevjerojatnih tradicija vjenčanja u Kini

Snimanje u nevjesta

Prilagođeno nije tako strašno koliko zvuči. Mladoženja bi trebala osloboditi tri strelice (bez savjeta, naravno!) Do nevjeste. Kada je to učinjeno, mladoženja se zauzima strelice i razbija ih na pola kao znak vječne ljubavi jedni za druge.

5 čudne svadbene tradicije u Kini

Crveno vjenčanje

U kineskoj kulturi, crvena je boja ljubavi,sreću i hrabrosti. Kinezi vjeruju da je na dan vjenčanja boju od velike važnosti. Stoga je nevjesta lice potpuno prekriven crvenim brojem, ona se kreće u crvenom vjenčanju. Uz svadbu vjenčanja, majka čuva crveni kišobran koji simbolizira plodnost, cijelo vrijeme iznad glave.

5 čudnih vjenčanih tradicija u Kini 2

Rezanje vjenčanja

U Kini, kao i mi, uobičajeno je završiti vjenčanjeceremonija rezanja svadbene torte i ugostiteljskih gostiju. I kolači, kao i mi čine lijepe i više razina. Ali ovdje su izrezani odozdo - i iz dobrog razloga, jer simbolizira uspjeh i dobrobit obitelji.

5 čudnih vjenčanih tradicija u Kini 3