Ako ste amater koji putujete na mjesta s stoljetnom poviješću, od kojih je arhaično, pogledajte što drevni dvorci još uvijek žive ljudi, pa čak i duhovi.

Moderni neboderi i dizajnerska izložbaCentri postupno zamjenjuju tradicionalnu arhitekturu gradova. U pozadini njihove popularnosti, želja za životom u skrovitom dvorcu izgleda ekstravagantna. Ipak, u svakom kutku Europe možete pronaći stare kuće, sačuvane zahvaljujući naporima ljubljenih vlasnika. I neka ne tako udobna, opremljena najnovijim tehnologijama penthouse - dvorci imaju svoj šarm.

1. Chateau Plessis-Bourret, Francuska

Chateau Plessis-Bourret Francuska

Njezin je izgled toliko jaka da je dvorac bržipodsjeća na obrambenu utvrdu. Njegova unutarnja dekoracija oduševit će i najiskusniju osobu naviknu na luksuzne ukrase. Nije podvrgnut bilo kakvim izmjenama: uistinu jedinstven shato čini apsolutno očuvanje primarnog dizajna. Plessis-Bourret sagradio je 1472. godine Jean Burr, koji je zauzeo mjesto ministra financija pod kraljem Luja XI. Buretov podmićivač bio je toliko uplašen pobunom stanovnika svojih zemalja da je naredio da štititi palaču najširim jarakom u Francuskoj. Most za podizanje, koji omogućuje izlaz iz njega, do sada se koristi za njegovu namjenu.

Moderni gospodari ne skrivaju svoje stvariSpomenik povijesti nije ni od znatiželjnih turista niti od redatelja. Godine 2003. Penelope Cruz proveo je nekoliko nezaboravnih tjedana u dvorcu, zajedno s Vincentom Peresom, u filmu "Fanfan-tulip". Danas, svatko može podnijeti zahtjev za iznajmljivanje jedne od soba Plessis-Bourret kao hotelske sobe. Za one koji vole sustav s pet zvjezdica, postoje besplatne i individualne vođene ture s trajanjem od nekoliko sati.

2. Queen's Residence u Berkshireu, Engleska

Queen's Residence u okrugu Berkshire u Engleskoj

Windsor Castle - najveći i najpoznatijiMeđu još uvijek smatranom živućom braćom. Njegova veličanstvenost i ljestvica zastrašuju i iznenađuju istodobno: na površini od 45 tisuća četvornih metara nalazi se kompleks zgrada s 1000 stanova. Za 900 godina Windsor pripada vladajućoj dinastiji, a svi njegovi članovi imaju pravo modernizirati imanje po svom ukusu. Svaki novi vladar proširio je i proširio područje imanja sve dok se susjedna šuma ne postane park Berkshire. Krajem prošlog stoljeća kraljevska je rezidencija hitno obnovljena zbog opsežnog požara.

Engleska kraljica danas koristi Windsorkao sredstvo poraza čelnika drugih država i drugih istaknutih gostiju. Poziva ih da žive u sobama, ukrašene originalnim Rembrandtom i Rubensom, antiknim svijećnjaka i pozlaćenim oblikovanjem na stropu. Tko nakon toga može odbiti politički zahtjev kraljevskoj osobi?

3. Dvorac Berkeley u Engleskoj

Berkeley Castle Engleska

Druga većina naseljena palača u Engleskoj poslijeWindsor. Krajem 12. stoljeća kupio ga je Berkley, koji je bio u naslovu gospodara. Godine 1327., članovi utjecajne obitelji, bez sumnje, postali su skrbnici zatvora u vlastitoj kući. Protivnici kralja Edwarda II ga su ga prebili i stavili u Berkeley, zahtijevajući od svojih vlasnika obvezu spriječiti svaki pokušaj bijega. Iste godine, od ostatka dvoraca u okrugu, imanje je počelo razlikovati visoku ogradu umjesto jarka s vodom koja je bila uobičajena za oči u one dane. Za pola godine zatvorenik je pokušao napustiti Berkeley dva puta, nakon čega ga je pogubio novi vladar.

Nasljednici dvorca nastanjuju samo 20% njezinihTrg: ostatak se koristi kao hotel i muzej. No, glavni članak njihovog prihoda je kino. Interijeri Berkeleya mogu se vidjeti u seriji "Wolf Hall", "Dvorac u zemlji" i film "Drugi tip Boleyn".

4. Dvorac u Edinburghu, Škotska

Castle of Edinburgh Škotska

Izgrađen na vulkan vječnom, palačudiže se iznad razine mora za 120 metara. Znanstvenici su otkrili da se prvi zidovi pojavljuju ovdje u željezno doba: izgrađeni su od strane vojnika koji su planirali napad na plemena Anglesa. Edinburgh Castle stoljećima je prošao od vlasništva Engleske do škotskog i obrnuto. Prije deset godina britansko Ministarstvo obrane napokon je napustilo. Na stanovnike najveće turističke atrakcije Škotske ova odluka nije utjecala. Od početka 20. stoljeća, dvorac ima dinastiju čuvara, čija je jedina odgovornost satno pucao iz topova tijekom laganog dana.

5. Dvorac Warwick u Engleskoj

Warwick Castle Engleska

Velika većina stanovnika kuće jezvijezda televizije i Youtubea. Dvorac izgrađen 1068. od strane Williama osvajača redoviti je sudionik emisije s psihijatrom, "lovcima na duhove" i čarobnjacima. Čak je pao u knjigu "Kuće s duhovima Velike Britanije i Irske". Svatko može pronaći na videohostingu snimanje unutarnjih kamera za nadzor s dokazima o njihovom postojanju.

Ekstremne fluktuacije temperature, svjetloanomalije i tajanstvene šuškanje odgovara "Sivi Lady" i njezinim pomoćnicima. I umirovljenik, koji je nasljednik Earl of Warwick, također je upoznat s njim. Njezina figura već 100 godina preplavljuje stanovnike palače na svojim dugim hodnicima i strašno se prestrašila pred djecom. Ne zna kako proći kroz zidove pa su u Warwicku navikli na iznenadno otvaranje vrata. Oni koji su je vidjeli u blizini, kažu da je to duh stare žene odjevene u sivu haljinu. "Siva Lady" pomaže pjesniku s naslovom grofa Fulk Greville, koji je bio okružen vodenim tornjem 1628. godine. Njegov krik, hlađenje duše, čuje se iz tornja nekoliko puta tjedno. Uz ovaj par postoji više od 10 neidentificiranih duhova u Warwicku.

6. Stijena Cashel, Irska

Rock Cashel Irska

U dvorcu na stijeni Kashel je živio branitelj groblja,spontano se pojavio na svojim zidovima. Skupina srednjovjekovnih građevina, sagrađena u 12. i 15. stoljeću, povezana je s kapelom Cormac - malom romaničkom crkvom, u kojoj se čuva sarkofag prvog vlasnika tvrđave čiji je naziv dobio. Tijekom neočekivanog napada neprijatelja, lokalni se stanovnici pokušali sakriti u crkvi, ali svi su brutalno ubijeni. Tamo su pokopani, a uskoro se počele pojavljivati ​​novi grobovi oko grobnica nesretnih žrtava. Prema legendi, desetine duhova također žive tamo.

7. Dvorac Kronborg, Danska

Kronborg zemlja Danska

Dvorac sagrađen 1420. na periferijiKopenhagen je službeno uključena u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Kako bi ga zaštitili Šveđani, on je dizajniran u obliku složenog sustava labirinta i podzemnih prolaza. U Kronbordu žive kreativne ličnosti - redatelji, glumci, scenaristi. Svako proljeće stvaraju novo čitanje kazališne produkcije Hamleta od Williama Shakespearea i prezentiraju ga publici.

8. Branska palača u Rumunjskoj

Bran Palace Rumunjska

U slikovitom Transilvaniji nalazi se imanjenajkrvaviji stanovnik Rumunjske svih vremena - grof Drakula. Bran je poznata turistička atrakcija u zemlji, kao i hotel sa sobama u obliku drvenih log kabina, ukrašenih pločicama. Legendarni vampir volio je ostati u njemu tijekom svog života, ali nije ostavio nikakve podsjetnike u Branu. Interijer dvorca sačuvao se od vremena Kraljice Marije: ona je živjela u njoj nakon grofa i ukrašavala ga velikim brojem knjiga, porculana i ikona. Potonji, prema glasinom, bili su joj neophodni kako bi spriječili noćni vampirski posjet.

9. Pfalzgrafensteinov stan, Njemačka

Manor Pfalzgrafenstein Njemačka

Čak ni Nijemci nisu u stanju izgovoritinaziv je ispravan prvi put. Nalazi se na sredini rijeke Rajne: otok Pfalzgrafenstein bio je napušten i nenastanjen. Tvrđava je sagrađena na njemu kao kraljevska carinarnica, provjeravajući brodove koji prolaze. Kasnije je postao prebivalište mjesnog plemstva. U XX stoljeću postojala je drzava koja je trebala koristiti Pfalzgrafenstein kao svjetionik. Sada živi skrbnik i odlazi u posjet, morate prijeći Rajnu na staru crtu na brodu.

10. Jačanje Castel del Monte, Italija

Jačanje Castel del Monte Italije

Autor ove strukture nije uspiootkriti. U XV stoljeću je stvoren kao astronomski kalendar, u svakoj sobi u kojoj možete saznati vrijeme pomoću solarnog sata ili datuma svjetlosnim kalendarom. U Castel del Monte 8 kata, na svakoj od njih je osmišljeno 8 soba. Moderni astronomi su uspjeli dokazati da je mjesto tvrđave stvarno idealno za promatranje zvjezdanog neba. Opremljen je kao zvjezdarnica, u kojoj znanstvenici žive tijekom cijele godine.