Jednom kad su ta mjesta znala što je radost idječji smijeh, a sada su zauvijek zamrznuti užasom i tišinom ... Pažljivo, ova 10 napuštenih zabavnih parkova može vas sanjati u najnežasnijim snovima!

1. "Gulliver's Kingdom", Kawaguchi, Japan (1997-2001)

Kraljevstvo Gulliver

Kad nije sretan, to ne nosi odmah i u svemu, a čini se da je zabavni park "Kraljevstvo Gulliver" privukao sve 33 nesreće!

bijeda

Čini se da je mjesto za gradnju odabrano samo savršeno - samo dva sata vožnje od Tokija i pred očima slikovite okolice gorja Fuji.

Loša lokacija

Ali onda, kao sreća,sjedište sekte „Aum Shinrikyo”, uzeo svoju žrtvu gotovo 7000 ljudi, a malo dalje zaradio postrojenja za proizvodnju nervnog plina sarina.

Opasan susjedi

Trebam li spomenuti susjednu "Šumicu samoubojstva"?

izgubljeni park

Jao, «Gulliver Kraljevstvo» radio samo 4 godine i bio je zatvoren ... zbog položaja neuspjeh!

2. "Nara Dreamland", Nara, Japan (1961-2006)

naralend

Ako smatrate da je vaš život nepodnošljivo dosadan iŽelite li je razveseliti s dozom adrenalina, a zatim se dobrodošli u "Nara Dreamland" - napušteni zabavni park gdje ćete dobiti metak bez upozorenja!

Japanski Disneyland

Da, ova japanska kopija Kalifornije Disneyland više nije prijateljsko mjesto za djecu i njihove roditelje.

Plan parka "Nara Dreamland"

Park plan

Pogled odozgo

pogled odozgo

Zbog niske prisutnosti i velikih gubitaka, gradske vlasti odlučile su ga zatvoriti, a 31. kolovoza 2006. zaposlenici parkova zauvijek su utopili motore svih atrakcija i zatvorili vrata ključu.

jeziv vid

Od tada dvostruke ograde s bodljikavom žicom ipolicija štiti ovaj strašni "dječji san" od posjetitelja, ali, zahvaljujući najneugodnijima, koji mogu ući u park u zoru (u najsigurnijem vremenu), možemo vidjeti ove fotografije!

park u zoru

3. "Zemlja čudesa" Chenzhuang, Kina (1998)

Pretpostavljeno je da će "Wonderland" ili "Wonderland", izgrađen 30 kilometara od Pekinga, postati ne samo analogni američkog Disneylanda, nego i vrijednu alternativu u Aziji!

zemlja čuda

Ali, nažalost, još uvijek niste čuli za takvim banalnim kolapsom dječjeg sanja - pokazalo se da su vlasti i poljoprivrednici dugo vremena raspravljali o cijeni zemljišta i odlučili su to "ni tvoje ni naše".

Azijski Disneyland

Sada je napušteni teritorij "ukrašen" nedovršenim predmetima i vrtovima poljoprivrednika.

polja kukuruza

Okpo Land, Okpoo-Dong, Južna Koreja (1999)

prigušili su motore

Još jedna strašna priča iz koje krv prolazi ... Okpo Land Park sagrađen je kako bi djeci osmjehnuo, ali je umjesto toga počeo oduzeti život!

okpolend

Posljednja nesreća bila je previše rječita da parku nastavi raditi ...

vodi živote

Ispada da je tijekom vožnje jedna od pataka na vrtuljku okrenula, bacajući djevojčicu.

patka ubojica

Prije nekoliko godina sve atrakcije su uklonjene zbog detalja, a zemlja je stavljena na prodaju. Ali, misliš li da su ljudi spremni kupiti?

nitko ne kupuje

5. Zabavni park, Pripyat, Ukrajina (1986)

Samo pet dana nije bilo dovoljno prije nego što su djeca ukrajinskog grada Pripyat dolazila trčati za kupnju ulaznica za Ferris kotač u zabavnom parku.

Pripyat

Nažalost, tragedija u nuklearnoj elektrani u Černobilu zauvijek je zaustavila ovo kolo ...

kolo je zaustavljeno

6. Šest zastava, New Orleans, SAD (2000-2005)

Godine 2005. uragan Katrina je obrisan s lica zemljevećinu New Orleansa, i s njim, i sve što je grad učinilo jedinstvenim i posebnim. Zabavni park "Six Flags" bio je jedno od omiljenih mjesta za obiteljski odmor.

šest zastava

Još se uvijek sjećao pod elegantnim glazbenim zvukomnaziv "Jazzland", ali nakon što je 2002. godine kupio korporaciju "Six Flags Entertainment", dala mu je ne samo novo ime već i novi život. Nažalost, klimatska katastrofa spasila je samo slajdove "Put Batmana" i danas su obnovljena i prevezena u Teksas.

spužva bob

A trenutni stanovnici New Orleansa u parku "Šest zastava" susreću se s kormorom i izblijedio SpongeBob.

tužan klaun

7. "Joyland Amusement Park", Kansas, SAD (1949.-2004.)

zemlja radosti

To je ono što to znači - cijena ljudskog života ... Zabavni park "Zemlja radosti" radio do impresivne obljetnice - 55 godina i bio zatvoren tek nakon jedne nesreće!

nesreća

Zatim, s 9-metarskom atrakcijom, djevojka je letjela i pretrpjela ozbiljne ozljede. Od tada, "zemlja radosti" postala je zemlja zaborava i tuge ...

mjesto zaborava

8. "LunEur", Rim, Italija (1953-2008)

Luna Park u Rimu

Luna-park "LunEur" bio je jedan od onih kojisigurno pada u okvir romantičnih filmova. Usput, otvoreno je slučajno - u okviru poljoprivrednog sajma 1953. godine, ali je tako volio stanovnike grada i turista, koji je postao najomiljenije mjesto zabave.

omiljeno mjesto zabave

Kakva šteta što ni naslov "povijesni" nije spasio od tužbi iz "Udruge radnika", a 2008. godine najveći i najstariji zabavni park Italije morao biti zatvoren.

zatvoren zbog tužbi

Iako, ako imate dodatnih 16 milijuna eura, motori vrtuljaka mogu ponovno zaraditi!

9. Dadipark, Dadizel, Belgija (1950-2002)

dadipark

Gotovo 70 godina, pastor belgijskog grada Dadizela pomogao je otvoriti mali igralište za lokalne stanovnike.

popularno mjesto

Od tada, mjesto zabave je poraslopravi zabavni park i postao najpopularniji među lokalnim i njezinim gostima. Nažalost, demokratska cijena ulaznica nije jamčila potpunu sigurnost. I nesreće nisu dugo trajale. Posljednji i najzadovoljniji dogodilo se dječaku koji je na vodenom toboganu Nautic Jet otkinuo ruku.

rastrgnuo je ruku

Prije 15 godina, "Dadipark" je bio zatvoren, a sve zgrade i atrakcije otišle su pod rušenje.

10. "Spreepark", Berlin, Njemačka (1969-2002)

Čini se da je zabavni park u istočnom Berlinu "Kulturpark Plänterwald" bio jedini koji nije bio sretan što je ujedinio DDR i FRG 1990. godine.

Shpreepark

Nakon ovog povijesnog događaja, primio jenovi gazda i novo ime - "Spreepark". No, suprotno očekivanjima, sada je dvostruko veći broj posjetitelja od 1,5 milijuna do 3, prepolovljen!

nakon spajanja

Jao, vlasnici nisu se nosili s dugovima i "Spreepark" zauvijek ostao samo sjećanje iz djetinjstva ...

bankrotirati