Ljudi više vole odmora zimi drugačije, netko - zimi da bi letio tjedan ili dva na toplije zemlje, a istinski zaljubljenici zime idu u kraljevstvo Snježne kraljice.

Ako ste istinski poznavatelj zimovališta,ljubitelj planinskog skijanja i samo snježne zime, svakako biste barem jednom u svom životu trebali posjetiti izuzetne i jedinstvene hotele ove vrste, koje su izgrađene isključivo od leda i snijega. Ovdje, čak i kreveti, stolovi, posuđe i drugi pribor su od snijega materijala. Nakon što ste posjetili ova mjesta, uronite u svijet potpuno novih senzacija i možete se osjećati kao pravi Eskimo.

1. Ice Hotel, Švedska

Ice Hotel, Švedska1

Ice Hotel, Švedska2

Ice Hotel, Švedska3

Ice Hotel, Švedska4

Ice Hotel, Švedska5

Prvi hotel na svijetu izgrađen od leda,bio je Ice Hotel u Švedskoj. Taj događaj se dogodio u dalekom 1989. i od tada svake zime je obnovljen. Građevni materijali su oko tisuću tona leda i tridesetak kubičnih metara mješavine snijega i leda, što se zove snice. Hotel zauzima površinu od 5,5 tisuća četvornih metara.

Ovdje je godišnja izložba ledaskulpture, spektakl jednostavno je očaravao. Čini se da ste u svijetu ogledala i kristala. Broj soba u hotelu je ograničen - samo 65, pa je bolje rezervirati sobu unaprijed.

Također za goste hotelaorganizira razne zabave: pas sanjkanje, master klase na stvaranju skulptura od leda, učenje za opstanak u surovom zimskom, skijanje i sanjkanje, sauna, razne izlete i još mnogo toga. Od 25. prosinca u led kapele zaljubljene parove čak može registrirati svoj brak.

2. Hotel Kakslauttanen Igloo Village, Finska

Hotel Kakslauttanen Igloo Village, Finska

Hotel Kakslauttanen Igloo Village, Finska2

Hotel Kakslauttanen Igloo Village, Finska3

Hotel Kakslauttanen Igloo Village, Finska4

Gdje, ako nije u vili Lapland, vrijediidite na Novu godinu ili zimske praznike, pogotovo jer ovdje ćete naći pravu zimsku bajku. Ovaj višenamjenski hotel smješten je u najvećoj rezervi zemlje Urho Kekkonen, tako da vam se pružaju šikovi, a sjeverna svjetla neće vas čekati.

Ovdje možete biti pozvani da ostanete na snijegaIgla, kule ili tradicionalni stan u Laponi, kao iu kraljevskim apartmanima ili zlatnim kopačima za romantično ugođene parove. Također nudi tradicionalnu zimsku zabavu, a osim toga - ledeno ribolov i vožnje ledolomacima. Glavna prednost ovog hotela je da radi tijekom cijele godine za razliku od većine drugih.

3. Ledeni hotel Lumilinna, Finska

hotel Lumilinna, Finska1

hotel Lumilinna, Finska2

hotel Lumilinna, Finska3

hotel Lumilinna, Finska4

Budući da je klima u Finskoj stoga teškarazni hoteli s ledom i snijegom ovdje je najveći, tako da kažem, za svaki ukus. Ovdje, na primjer, u gradu Kemiu nalazi se ledeni hotel, koji izgledom sliči stvarnom dvorcu, a ne samo hotelskom kompleksu. Luksuzna rasvjeta i mnoštvo ledenih skulptura daju ovo mjesto još više nevjerojatnom šarmu. Ovdje ne možete samo provesti noć, već i posjetiti kapelicu, restoran ili dvoranu s skulpturama starinskog vremena.

Ovaj dvorac stoji na središnjem gradskom trgui već 20 godina služi gostima, a budući da je dizajniran samo za 48 mjesta, nikada nije prazna. U ovoj palači leda možete se opustiti u jacuzziju ili paru u kupalištu, a naravno, hotel je svojim gostima osigurao sve vrste zimske zabave, tako da nitko nije dosadno. Usput, troškovi života u dvorcu nisu tako veliki, od 125 eura po danu po osobi.

4. Snow Hotel u Snow Villageu, Finska

Snow Hotel, Finska1

Snow Hotel, Finska2

Snow Hotel, Finska3

Snow Hotel, Finska4

U finskom gradu Illysajärvi, cjeliniled Mjesto Snježnog sela, koji je isti hladan i snježan hotel Snow Hotel. Selo obuhvaća površinu od 20 tisuća četvornih metara. Ovdje možete pronaći barove, prekrasne skulpture, crkvu, restorane, a sve te zgrade izrađene su od leda i snijega i funkcioniraju u potpunosti.

U hotelu su sve sobe potpuno različitestilova i ukrašena skulpturama leda, a opremljena je i kaminom i kupaonicama. Ovdje se također možete naći puno zimske zabave, odlazak na farmu jelena ili žuriti u fascinantna noćna pretraživanja sjevernih svjetala na snijegovima.

5. Kirkenes Snow Hotel, Norveška

Kirkenes Snow Hotel, Norveška1

Kirkenes Snow Hotel, Norveška2

Kirkenes Snow Hotel, Norveška3

Kirkenes Snow Hotel, Norveška4

Kirkenes Snow Hotel, Norveška5

Norveška također poziva turiste nazimski odmor u hotelu s ledom Kirkenes Snow Hotel, koji se sastoji od 20 soba. Ovaj čudo hotel se nalazi u Bjornevatne, koji se smatra najslikovitijim mjestom u zemlji. Izgradite ovaj hotel svake godine, tako da svi ledeni nakit i skulpture mogu varirati.

Ovdje se nude i sve vrste vrsta.Zabava, uključujući ribolov i lov za kraljevski rak. Ali prije odlaska na odmor u ovaj hotel trebate znati da lokalna pravila zabranjuju boravak djece mlađe od sedam godina i osobe koje pate od klaustrofobije.

6. Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška

Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška1

Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška2

Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška3

Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška4

Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška5

Na obali rijeke Alta u Norveškoj postoji još jednaledeni hotel za 30 soba Sorrisniva Igloo Hotel. Hotelski kompleks također ima bar led, kapelicu i restoran. Tu će se gosti poslužiti hidromasažnim kadama, saunom i drugim zabavnim sadržajima. Hotel prihvaća turiste od siječnja do travnja.

7. Hotel de Glace, Kanada

Hotel de Glace, Kanada1

Hotel de Glace, Kanada2

Hotel de Glace, Kanada3

U kanadskom gradu Quebecu također od siječnja do ožujkamožete ostati u ledu Hotel de Glace. Ovaj hotel ima 50 soba, koje su uvijek pune gostiju. Svake godine hotel otvoruje svoja vrata od 2001., a za to vrijeme posjetilo je više od 500 tisuća ljudi.

Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu idivni kamini. Na licu mjesta nalazi se lječilište, klizalište i noćni klub, kao i mnoge skulpture od leda koje možete posjetiti ne samo hotelskim gostima, već i sudjelovanje u njihovom stvaranju.

8. Balea Lake Ice Hotel, Rumunjska

Balea Lake Ice Hotel, Rumunjska1

Balea Lake Ice Hotel, Rumunjska2

Balea Lake Ice Hotel, Rumunjska3

Balea Lake Ice Hotel, Rumunjska4

Balea Lake Ice Hotel, Rumunjska5

Rumunjska je odlučila ne zaostajati za modnim trendovima iod 2006. također nudi gostima i stanovnicima svoje zemlje da se opuste u zimskoj bajci na obali jezera Byla u planinama Transilvanije u ledu hotela Balea Lake Ice Hotel. Također, iz leda, crkva je izrezana svake godine.

9. Hotel Alpha Resort Tomamu's Ice u Japanu

Hotel Alpha Resort Tomamu's Ice, Japan1

Hotel Alpha Resort Tomamu's Ice, Japan3

Hotel Alpha Resort Tomamu's Ice, Japan4

Hotel Alpha Resort Tomamu's Ice, Japan5

Na jednom od najhladnijih mjesta u Japanu, rajčica,hotel je proširen iz leda. Ovdje možete potopiti u vrućim kadama ili naručiti šarmantan mladenac ledenih opeka s uklesanim skulpturama i ledenim namještajem. I Japanci vole posjetiti ledeni bar gdje se sva pića poslužuju u čašama leda.

10. Hotel Igulu u planinskom području Kamchatka, Rusija

Iglu-hotel, Rusija1

Iglu-hotel, Rusija2

Iglu hotel, Rusija3

Iglu-hotel, Rusija4

Iglu-hotel, Rusija5

U podnožju vulkana Vilyuchensky, koji se nalazinekoliko desetaka kilometara od grada Petropavlovsk Kamchatsky, moderni je ledeni hotel "Planinski teritorij". Ovaj hotel uključuje nekoliko igličastih stanova promjera 3-6 metara, dizajniran za 2 i najviše 8 osoba. Kao i autohtonih stanovnika sjevernog dijela Kamčatke, baza igle kreveta izrađena je od snijega i prekriven toplim kože. Nema restoran na licu mjesta, ali gosti će pružiti punu tri obroka dnevno, te u velikoj iglu ima led bar. Ovaj hotel pruža jedinstvenu priliku za upuštanje u topli bazen s prirodnom toplom vodom.

11. Hotel u ledenjaku, Čile

Ice Hotel, Čile2

U blizini grada Puerto Fay u blizini vulkanaChoshuenco je izravno u glečeru izgrađen hotel. Prema nekim podacima, trošak izgradnje bio je 15 milijuna dolara. Hotel ima 4 sobe s krevetom, stolom i stolicama, ali ove skromne apartmane mogu se posjetiti tijekom cijele godine. I na petstotinjak metara od hotela na ledenjaku postoji mogućnost skijanja čak i ljeti. No, zbog malog broja mjesta, cijene smještaja u ovom ledenom hotelu su vrlo visoke. Još uvijek u Čileu postoji ledeni bar, koji je postao popularan diljem Latinske Amerike.

12. Alpeniglu selo, Austrija

Alpeniglu Selo, Austrija1

Alpeniglu Selo, Austrija2

Alpeniglu Selo, Austrija3

Austrija također ne zaostaje u razvojnim pitanjimazimsko odmaralište. Austrijanci nisu zamijenili mali hotel i odmah su napravili čitavo ledeno naselje u skijalištu Kitzbuhel. Na području ovog zimskog kompleksa nalazi se restoran, crkva, igloa kolibe, ledeni hotel i mnoge lijepe skulpture leda. Može primiti 24 gostiju u sobama za 2 i 4 osobe. Cijene smještaja su pristupačne, tako da svatko tko želi turist može provesti svoj odmor ovdje. Otvorena vrata za goste starog sela početkom prosinca i radi do kraja ožujka.