Biografija Whitney Houston

Američka pjevačica Whitney Houston, rođena uNew Jersey, postao poznat po igranju uloga u filmu "Bodyguard" i balada koju ću te uvijek voljeti. U povijesti pop glazbe svijeta ušla je kao jedan od najuspješnijih pjevača. Osobni život Whitneya Houstona postao je javan, a smrt njezine kćeri opet me prisjetila kako i kako popularna pjevačica koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda osvojila je najviše nagrada.

Kreativna karijera

Duša-diva rođena je 9. kolovoza 1963. u Newarku. Obitelj, koja je odgojila troje djece, uvijek je bila odvedena u glazbu. Sissy, Whitneyjeva majka je prilično poznata figura u svijetu evanđeoske glazbe, ritma i bluesa i duše. U svojoj mladosti, buduća zvijezda svjetske scene pjevala je u zboru baptističke crkve. Kao tinejdžerica, radila je za back-vokalist Chaki Han, snimljena je u oglašavanju. U dobi od sedamnaest godina, Houston potpisao prvi ugovor s rekordnom tvrtkom, a 1983, razgovor s majkom na pozornici kluba u New Yorku, primijetio je predstavnik studija Arista Records. Potpisivanjem ovog ugovora počela je karijera zvijezde. Izdanja singlova, novih albuma, koncerata, emisija, ture, svjetskih putovanja - život mladog pjevača duše dramatično se promijenio. Godine 1986. osvojila je prvu nagradu Grammy. Pored uspješne glazbene karijere, Houston se osamostalila kao dobra glumica, glumila u pet filmova i tri serije.

Houston u zoru karijere

Šarmantan Whitney

Houston na pozornici

Osobni život pjevača

U mladosti, buduća zvijezda sastala se s Eddie Murphyi Randall Cunningham, kao i Robin Crawford, iako su glasine o netradicionalnoj orijentaciji oduvijek bile odbijene. Godine 1989. Whitney se zaljubio u Bobbyja Browna, pjevača New Editiona. Tri godine kasnije ljubavnici su formalizirali odnos, a godinu dana kasnije pjevačica je rodila kćer. Djevojka, rođena u ožujku 1993., imenovana je Bobby Christine Houston-Brown.

Suprug Whitney Houston stalno se pojavio u sažetkupolicija, a pjevačica je postala ovisna o piću i drogama. Podizanje svoje kćeri nekoliko puta nije platio. Ispalo je da djeca za Whitney Houston - ne najvažnija stvar u životu. Godine 2007. par se razdvajao, iako je parnica trajalo još nekoliko godina.

vidi također
  • Nick Gordon će platiti obitelji Bobby Christine Brown 36 milijuna dolara
  • Nick Gordon pronašao je zamjenu za Bobby Christine Brown
  • Nick Gordon pronašao je odgovornost za smrt njegove kćeri Whitney Houston

Živjeli su životni vijek i životopis Whitney Houstonispunjen crnim stranicama. Pjevačica je tužila svog oca, maćehu, neuspješno pokušavajući se riješiti ovisnosti o drogama. U veljači 2012. boravila je u Beverly Hilton. Nakon što je konzumirala ogromnu dozu kokaina i pušila cigaretu s marihuanom, odlučila se kupati. Srce oslabljene žene nije to mogla podnijeti, i utopila se.

Soul pjevačica Whitney Houston

Supružnici Houston-Brown

Whitney sa suprugom i kćerkom

Pjevačica s kćeri Bobby Christine

Lijekovi su promijenili pjevačicu izvan prepoznavanja

Houston u stanju pijanstva

Pogreb Whitney Houston

Cvijeće u hotelu gdje je pjevač umro

Houston je pokopan pokraj svoga oca